Inicien les obres de millora a la B-522 de Vic a l'Esquirol

Els treballs, que van a càrrec de la Diputació, tenen un pressupost de 677.381 euros

La B-522
La B-522 | Diputació de Barcelona
NacióDigital
23 de setembre del 2019
La Diputació de Barcelona ha iniciat obres de millora de la seguretat viària a la carretera B-522, entre els PK 1,100 al terme municipal de Vic i el 13,100, enllaç amb la C-153, al terme de l'Esquirol. Les obres, que tenen un pressupost de licitació de 677.381 euros i un termini d'execució de cinc mesos, comprenen diverses mesures enfocades a millorar la seguretat viària, especialment als trams de concentració d'accidents, a partir de l'anàlisi de la sinistralitat registrada i de les característiques actuals de la carretera i el seu entorn.

L'actuació té com a principals objectius moderar el trànsit dels usuaris més vulnerables, com són els vianants i els ciclistes; millora de les condicions de seguretat del ferm així com la reducció de conflictes a l'entorn de punts singulars com ara les interseccions, accessos, revolts i zones d'avançament.

Treballs per la seguretat

Les principals actuacions que es realitzaran són millores en trams urbans amb la col·locació d'elements reductors de velocitat al nucli de Sant Martí Sescorts, la reparació de flonjall i altres deficiències superficials del ferm i pavimentació d'accessos amb risc d'arrossegament de terres cap a la calçada. També s'implantaran noves barreres de seguretat i sistemes de protecció per a motoristes, així com millores en els elements existents com ara nous captafars i revisió de terminals.
 

Mapa de la carretera B-522 de Vic a l'Esquirol per Manlleu. Foto: Diputació de Barcelona


El projecte també contempla el drenatge i noves cunetes laterals revestides, i neteja i reparació de les existents, així com la revisió de les limitacions de velocitat, supressió de trams d'avançament sense condicions adequades de seguretat, col·locació de mitjana de doble línia continua als trams interurbans i revisió i millora de la senyalització vertical i abalisament.

La carretera B-522 correspon a una via convencional amb un carril per sentit de circulació i presenta característiques diferenciades al llarg del seu recorregut, ja que funciona com a travessera de Manlleu, i els trams inicial i final són bàsicament interurbana alhora que travessen diverses urbanitzacions, zones periurbanes i nombrosos accessos, incloent l'enllaç amb l'autovia C-25.

L'accidentalitat ha estat històricament un problema important d'aquesta via, associada una molt alta intensitat de trànsit, amb una mitjana diària de 8.601 vehicles, i a velocitats de circulació habitualment elevades. Segons l'estudi EuroRAP de l'any 2016, el conjunt d'aquesta carretera és un tram amb risc alt d'accidentalitat a Catalunya a partir dels accidents produïts en el període 2013-2015.
Arxivat a