Vic habilita un nou punt de càrrega ràpida de vehicles elèctrics

El subministrador, que està en període de proves, permet carregar el cotxe en només 45 minuts a l'avinguda del Mercat

Durant la roda de premsa de presentació del nou punt de càrrega a Vic.
Durant la roda de premsa de presentació del nou punt de càrrega a Vic. | Aj. de Vic
Osona.com
23 de setembre del 2019
Vic ha activat un nou punt de càrrega de vehicles elèctrics en fase de proves durant la setmana de la mobilitat sostenible. Aquest punt permet carregar fins a dos vehicles alhora de forma ràpida i es troba a l'avinguda del Mercat, molt a prop de la passera del Sucre.

El regidor de Medi Ambient, Albert Castells, explica que el nou punt de càrrega va amb consonància amb les polítiques de l'equip de govern per lluitar contra la contaminació atmosfèrica. En aquest sentit, remarca que fomentar l'ús d'aquests vehicles és una de les mesures que es poden portar a terme des de l'àmbit local per millorar la qualitat de l'aire.

Fins ara, a Vic hi havia tres punts municipals de càrrega de vehicles elèctrics de càrrega lenta, una tecnologia que ha quedat obsoleta degut als avenços en el camp automobilístic. La capacitat total dels punts de recàrrega és de vuit vehicles, amb una mitjana d'una plaça per cada 5.600 habitants, aproximadament.

Els punts es troben al carrer de Josep Maria Sert, de Miramarges -davant de l'entrada de la Universitat-, a l'avinguda del Mercat -davant de la xemeneia del Sucre-.

Com funciona?

El servei és gratuït i sense la necessitat de cap clau ni cap tràmit previ a diferència de la resta de punts de recàrrega ja existents al municipi. Així, qualsevol persona que necessiti carregar el seu vehicle ho podrà fer utilitzant el codi QR de la màquina que redirigirà a la plataforma de l'empresa subministradora del servei; o a mitjançant la targeta de càrrega de vehicles d'altres plataformes.

Les persones usuàries hauran d'aparcar en una de les dues places disponibles, activar la càrrega a través del codi QR o la targeta, seleccionar l'endoll adient al vehicle i iniciar la càrrega. Per acabar s'accedeix a l'aplicació d'Estabanell o es torna a registrar la targeta a la màquina i la càrrega es para.

Aquest nou punt de càrrega de vehicles elèctrics permet la càrrega total d'un vehicle amb aproximadament 45 minuts i s'ha adquirit a través d'una subvenció de 40.000 euros de l'Institut Català de l'Energia, a través del Pla PIRVEC.


Vic, ciutat saludable

Per la seva banda, la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Fabiana Palmero, recorda que el nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) vigent des d'aquest estiu incorpora de forma pionera indicadors de salut. Uns paràmetres que permeten avançar cap a una ciutat encara més saludable i on es prioritzen les zones per caminar, tenint en compte el confort pels vianants i la disminució de l'ús del cotxe privat, es fomenten els desplaçaments a peu i en bici que revertiran en la disminució de les emissions atmosfèriques. Per altra banda, el POUM també preveu la dotació d'aparcaments dissuasius ubicats fora de la zona del centre, i que a mesura que es consolidin, comptaran amb punts de recàrrega elèctrica, apunta Palmero.

Actualment, l'Ajuntament de Vic estableix una bonificació del 95% de la quota de l'impost de circulació als vehicles elèctrics purs -no híbrids- a tots els titulars que ho sol·licitin. En el cas dels vehicles híbrids i tots aquells que produeixen emissions de CO inferiors a 100 g/km, la bonificació és del 75%. 
Arxivat a