L'ANC d'Osona vol promoure el consum estratègic entre els ajuntaments

L'entitat independentista treballa la iniciativa perquè l'administració aposti per empreses de proximitat, respectuoses amb el medi ambient i la responsabilitat social

Estelada gegant a l'entrada de la plaça Major de Vic
Estelada gegant a l'entrada de la plaça Major de Vic | Adrià Costa
19 de setembre del 2019
Actualitzat a les 10:59h
L'ANC d'Osona vol promoure el consum estratègic entre els ajuntaments de la comarca. Fins al moment l'entitat -a escala nacional- s'ha dirigit al consum quotidià de la població a través de la campanya Eines de País. Es vol potenciar empreses desvinculades de l'Ibex 35 i dels poders polítics de l'Estat espanyol i a favor d'un teixit productiu català. A més, també es decanta pel consum de proximitat respectuós amb el medi ambient o per les estructures empresarials més socials.

Ara la iniciativa vol fer el salt a les administracions de la mà de l'ANC d'Osona. Tal com explica David Fernández, del grup de treball de consum estratègic de l'ANC, a Osona.com es tracta d'un projecte que "està a les beceroles" i en un estat "molt embrionari". En aquest sentit, remarca que la territorial està tirant endavant la iniciativa i fent els primers contactes per veure "quina és la rebuda dels ajuntaments". "Des del grup de consum estratègic, ho veiem molt interessant, però estem a l'expectativa", afegeix.

"Cerca el suport dels ajuntaments a funcionar amb conceptes i criteris de consum estratègic, com la proximitat, el respecte pel medi ambient o la responsabilitat social", diu Fernández. En aquest sentit remarca que "al final el sector públic també és un consumidor de serveis i béns". En un primer moment, i tal com avançava La Vanguardia s'havia estudiat presentar la iniciativa en format moció. Tot i això, no és segur: "Primer s'ha d'explicar i treballar amb els municipis", remarca Fernández.

Precisament, aquest dilluns, durant el ple de Vic, ERC preguntava al govern (JxCat) la possibilitat de canviar de companyia elèctrica, després que Endesa amenacés de tallar el consum a famílies vulnerables. És a dir, que s'apostés per Som Energia, i per tant el consum estratègic. Des de l'Ajuntament, el regidor Albert Castells els responia que estan "a favor del consum estratègic", però que es regeixen per les lleis dels contractes del sector públic i els processos establerts.
Arxivat a