MMVV 2019

El Mercat de Música Viva aterra a Vic amb una norantena de concerts

Gairebé la meitat dels espectacles són estrenes

per Osona.com , 18 de setembre de 2019 a les 10:24 |
Moments del Mercat de Música Viva de Vic 2018 | José M. Gutiérrez
L'últim camí de Walter Benjamin, de Juliane Heinemann, enceta aquest dimecres el 31è Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), que té lloc del 18 al 21 de setembre. És la primera vegada que una guanyadora del Premi Puig-Porret (2018) s'encarrega d'obrir el certamen. L'artista berlinesa apropa la figura de l'escriptor i filòsof alemany a través d'un viatge de música electrònica i textos de diversos poetes d'arreu, com Màrius Torres, Antonio Machado i Rainer Maria Rilke.

A més de desenes de músics pels carrers, la programació oficial està marcada per les estrenes i preestrenes. De fet, gairebé la meitats dels espectacles es poden veure per primera vegada. Presenten nou material A Contra Blues, Mazoni, Lagartija Nick, Joseba Irazoki, Maruja Limón, Gertrudis, Espaldamaceta, Lidia Damunt, Ferran Palau, Marco Mezquida, Mateo Kingman i Javier Rubial. Entre aquests destaca l'osonenca Carla Serrat que presenta àlbum.

Dorian a la plaça Major i Búhos al Sucre

Els concerts més multitudinaris del MMVV són a la plaça Major i al Sucre. Balkan Paradise Orchestra donarà el tret de sortida als concerts el divendres al vespre a la plaça. Després Koers presentarà el seu nou EP i la vetllada es tancarà amb l'estrena de Joan Garriga i el Mariatxi galàtic. Al Sucre, hi haurà Deba, Iseo & Dodosound i Lildami.

L'endemà dissabte, Dorian, The Crab Apples i El Petit de Cal Eril seran a la plaça Major, mentre que al Sucre hi haurà sessió del DJ Ojete, concert de Búhos, Adala i The Same Song Band.

Pel que fa a la programació infantil, s'han programat 2princesesbarbudes, La fada despistada, Marc Parrot i Eva Armisén, i Ruma.

Dues coproduccions

Pel que fa a coproduccions, hi ha dues propostes: Nico Roig i Aurora+Dul-da. Roig estrena nou disc dissabte en què el públic viurà una experiència auditiva amb auriculars i escoltarà la música d'una manera poc habitual. Les entrades ja estan exhaurides. I d'altra banda, també dissabte, la banda coreana Dul-da i el flamenc-jazz d'Aurora oferiran un espectacle inèdit que combina tradició i modernitat.

Un mercat amb accent portuguès

Fruit de les jornades professionals que organitza el mercat, enguany el certamen té accent portuguès. Actuen a Vic els grups d'O Gajo, P.L.I.T, Palankalama, i Jorge Da Rocha. En aquest marc, Lina i Raül Refree estrenen un espectacle on combinen el fado de la cantant portuguesa amb la visió pop del guitarrista i pianista català.

 

 

Participació