Creen una plataforma per conscienciar sobre els riscos de l'ozó

Aquest dimarts al vespre hi ha la primera trobada al Centre Cívic Can Pau Raba de Vic

Osona.com
16 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:43h
Un grup de persones d'Osona està impulsant una plataforma per informar i conscienciar sobre els riscos dels episodis d'alta concentració d'ozó troposfèric a la comarca. "Ens uneix la preocupació per la salut pública i l'accés lliure a la informació", expliquen.

En aquest sentit, volen explicar què és aquest contaminant secundari, les situacions en què pot ser perjudicial, però sobretot conscienciar la població. Critiquen que "l'administració informa de manera deficient sobre un aspecte que hauria de tractar-se com a prioritari i que representa un perill important per la salut".

La primera trobada és aquest dimarts a les 8 del vespre al Centre Cívic Can Pau Raba. La plataforma fa una crida perquè s'hi integrin altres associacions, entitats i AMPA d'escoles. Es vol aconseguir "una mobilització des de baix" per després adreçar-se als ajuntaments.

Fa una setmana es va constituir la taula supramunicipal, que reuneix diversos ajuntaments de la comarca a més de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal.