Lluçanès

​El Lluçanès acull aquest cap de setmana les primeres Jornades de Resistència Rural

Les activitats, tallers i xerrades, organitzades per col·lectius del territori, s'allargaran fins diumenge en una masia ocupada

per Osona.com , 13 de setembre de 2019 a les 14:26 |
Els col·lectius Truja Negra, Lluçanès Viu, la Fetillera o Batzac, entre d'altres, i també persones del territori a títol individual organitzen aquest cap de setmana al Lluçanès les primeres Jornades de Resistència Rural. A través de xerrades, activitats i tallers, l'objectiu és "crear debat i teixir xarxa" entre entitats i persones de la zona "per donar visibilitat a les lluites al voltant de l'habitatge, el turisme o la gestió de la terra", han explicat des de l'organització.

La idea és que puguin aparèixer alternatives d'autogestió des d'una perspectiva anticapitalista "perquè la gent d'un territori ple de recursos no hagi de treballar només en fàbriques i macrogranges". Les jornades són obertes al públic i es desenvoluparan en una masia propietat d'un banc que han ocupat a Lluçà.


Entre les activitats hi haurà debats per blocs sobre sindicalismes, alternatives i lluites, i feminismes. A més, també s'han organitzat tallers de fones, herbes remeieres, gestió forestal, ornitologia o tir amb destral, entre d'altres. L'oferta es completa amb concerts, un mercat d'artesania, zona d'acampada i zona de criança.

 

Participació