Clàudia Galicia, pentacampiona d'Espanya aquest 2019

L'osonenca també guanya el campionat estatal de XCM

Clàudia Galicia celebra el seu triomf a Andalusia
Clàudia Galicia celebra el seu triomf a Andalusia | Cedida
Redacció
13 de setembre del 2019
La temporada de Clàudia Galicia és memorable. Aquest cap de setmana la polivalent esportista de Torelló s'ha proclamat campiona d'Espanya d'XCM en BTT i ha sumat el seu cinquè títol estatal de l'any entre la bicicleta i l'esquí de muntanya. Un registre que la catapulta com a pentacampiona d'Espanya amb cinc medalles d'ors que confirmen el seu domini de les dues disciplines.

La serra de Cazorla, a Andalusia, ha estat l'escenari de la cursa de 83 quilòmetres i 2.800 metres de desnivell positiu. Una prova maratoniana realment dura en què la ciclista catalana ha rodat al grup capdavanter en els primers quilòmetres abans d'exhibir-se en solitari fins a entrar a meta amb la bicicleta alçada als seus braços. És la primera vegada que guanya aquest campionat.

D'aquesta manera Galicia completa una fita de gran calibre: proclamar-se campiona d'Espanya en dos esports i cinc disciplines diferents: "Des que vaig començar a competir una de les meves il·lusions era guanyar els cinc campionats d'Espanya en un sol any i per fi ho he aconseguit. Es una fita molt especial per a mi i aquesta última medalla fa que la meva temporada sigui perfecta, estic molt satisfeta".

Clàudia Galicia va viure un mes de febrer frenètic amb tres medalles d'or a la Vall de Boí sent la dominadora de l'esprint, la cursa individual i la cursa vertical en esquí de muntanya en un mateix cap de setmana. El passat mes de juliol va sumar al seu palmarès el títol estatal de BTT en XCO a Navarra i ara, a Andalusia, ha tancat el cercle virtuós.

Després d'aquest darrer triomf Clàudia Galicia participarà aquest cap de setmana a la Copa Catalana de BTT a Andorra, al campionat del món de XCM i a la Catalunya Bike Race.
Arxivat a