Els nous estudiants de Medicina de la UVic reben la bata blanca

L'acte acadèmic i institucional va tenir lloc a la sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic

Els nous alumnes de Medicina, aquest dijous a l'Ajuntament de Vic.
Els nous alumnes de Medicina, aquest dijous a l'Ajuntament de Vic. | UVic-UCC
Osona.com
13 de setembre del 2019
Actualitzat a les 11:56h
Els nous estudiants del primer curs del grau en Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) han començat el curs aquest dijous amb l’acte acadèmic i institucional i amb el lliurament de bates a la sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic. Josep Arimany, primer tinent d’alcalde i president de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), va presidir l’acte i va donar la benvinguda al nou alumnat recordant que “estudiaran en una ciutat amb un gran patrimoni històric i que compta amb estudis universitaris des del segle XVI”. 

Per la seva banda el degà de la Facultat de Medicina, Ramon Pujol, va explicar que la professió de metge “és de les més apassionants i antigues, però també està sempre en evolució constant”. La directora general de la Fundació d’Estudis Superiors de Ciències de la Salut (FESS), Marina Geli, va encoratjar els estudiants a deixar enrere “l’etapa tan competitiva que heu viscut per poder accedir a una Facultat de Medicina” i a centrar-se durant sis anys a “aprendre l’ofici, a trobar l’equilibri personal i l’empatia que requereix exercir-lo i a saber establir la relació metge-pacient”, en un context “d’incertesa a causa de l’evolució constant del coneixement”. 

En el transcurs de l’acte institucional, Josep Maria Campistol, director general de l’Hospital Clínic de Barcelona, va impartir al nou alumnat la seva primera lliçó, que va centrar a definir el perfil del metge del segle XXI. Campistol va mencionar els canvis demogràfics i climàtics, la transformació tecnològica i digital centrada en la medicina, i la instauració de l’era del coneixement com els tres factors de canvi que condicionaran la professió mèdica els propers anys.
Arxivat a