Una desena d'estudiants comencen a Vic un batxillerat que els donarà una doble titulació

En tres anys es graduaran a l'Institut de Vic de la modalitat de batxillerat que hagin escollit i a més es trauran un cicle formatiu d'ensenyaments esportius en futbol

Alumnes de l'Institut de Vic que cursaran el batxillerat flexible
Alumnes de l'Institut de Vic que cursaran el batxillerat flexible | ACN
Osona.com
12 de setembre del 2019
Actualitzat a les 14:59h
En Pau i en Guillem acaben de començar primer de batxillerat a l'Institut de Vic. El seu inici, però, és un pèl diferent al del centenar d'alumnes que aquest dijous també han donat el tret de sortida a les classes. Els dos joves formen part de la desena d'estudiants que cursaran batxillerat d'una manera més flexible, cosa que els permetrà obtenir una doble titulació. D'una banda, el batxillerat en la modalitat que hagin escollit, però també es trauran un cicle formatiu de grau mig d'ensenyaments esportius en futbol.

En declaracions a l'ACN, els joves, molt vinculats al món del futbol, han explicat que encara no tenen massa clar a què es dedicaran en un futur, però els va atraure molt poder aconseguir una doble titulació en només tres anys. El director del centre, Cristòfol Estrella, ha apuntat que aquesta prova pilot que ha impulsat el departament en set centres catalans també vol ser una eina per lluitar contra l'abandó escolar al batxillerat.

La lluita contra l'abandó escolar en una etapa com el batxillerat és un dels principals objectius d'aquesta prova pilot. "A primer de batxillerat molts alumnes abandonen i deixen el sistema educatiu. Llavors costa molt reorientar la seva formació cap a un cicle", ha lamentat el director de l'Institut de Vic, Cristòfol Estrella. Flexibilitzar el batxillerat i afegir-hi un cicle formatiu és un "valor afegit", ha destacat. 

Cursar el batxillerat en tres cursos quan el temps estàndard són dos pot ser una bona opció per a alumnes que hi tenen més dificultat, però també és l'opció escollida per esportistes d'alt rendiment –amb una alta exigència d'hores d'entrenament-. "Tenim perfils molt diferents i aquest batxillerat no s'enfoca en cap en concret", ha dit Estrella. "L'objectiu final és intentar que el màxim nombre d'alumnes aconsegueixin acabar els seus estudis", ha explicat. El director també ha destacat que com que el cicle formatiu de grau mitjà dura dos anys, "quan acaben ja poden començar a treballar i entrar al món laboral, per exemple treballant de socorrista en una piscina". 

Un altre dels aspectes positius de la modalitat, ha explicat el director, és que han aconseguit que no s'hagi creat un grup aïllat que fa aquest tipus de batxillerat. "Hem deixat que es puguin matricular en qualsevol modalitat de batxillerat, de tal manera que els alumnes s'integren amb la resta d'estudiants del batxillerat estàndard, sense crear segregació", ha afegit. 

Amb tot, com pot semblar lògic, la desena d'alumnes no cursarà assignatures del batxillerat estàndard com educció física, que ja la tindran convalidada. Això també permetrà que tinguin el temps suficient per dinar i tornar al centre a la tarda els dies que els toqui cursar les assignatures del grau mitjà. També s'ha mirat que aquestes classes acabin sempre a les cinc de la tarda, "perquè es pugui compaginar amb els seus entrenaments o activitats esportives extra curriculars que tinguin", ha dit el director. 
Arxivat a