El curs escolar arrenca a Osona amb 22.919 alumnes

S'estrena el batxillerat de 3 anys a Vic i dos nous cicles a Manlleu i Torelló

Alumnes de l'escola Emili Teixidor, en una imatge d'arxiu.
Alumnes de l'escola Emili Teixidor, en una imatge d'arxiu. | Josep M. Montaner
Osona.com
12 de setembre del 2019
Osona arrenca el curs 2019-2020 amb un total de 22.919 alumnes a l'etapa escolar obligatòria (infantil, primària i ESO). Es tracta d'una xifra lleugerament superior a la del curs passat, amb quasi una trentena d'alumnes més. Per etapes, 1.472 nens comencen P-3, l'ensenyament infantil i primari suma 15.558 alumnes i la secundària, 7.361.

Pel que fa a l'ensenyament no obligatori, hi ha 1.957 alumnes a Batxillerat; i 1.483, a la Formació Professional. Precisament, s'implanten nous cicles formatius de Grau Mitjà a la comarca: Conducció d'activitats físicoesportives en el medi natural, a l'Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu; i la de Perruqueria i cosmètica capil·lar, a l'Institut Cirviànum de Torelló.

D'altra banda, entre les novetats destaca la incorporació d'un nou batxillerat amb ensenyaments esportius, a l'Institut de Vic, que tindrà una durada de tres anys. També s'afegeixen noves dotacions de SIEI (Suport intensiu per a l'escolarització inclusiva) a l'Institut Escola Marta Mata i l'Institut de Tona.

Entre els projectes pendents d'Osona, hi ha la construcció de l'Institut de Gurb, que a hores d'ara es troba en fase d'elaboració del projecte, i per tant, encara no hi ha data.