Els autobusos d'Osona posen el rumb cap a la manifestació de Barcelona

Un centenar de busos surten de la regió 9 per dibuixar una estrella al centre de la plaça Espanya de Barcelona

Els autobusos de Manlleu.
Els autobusos de Manlleu. | Twitter @ANC_Manlleu
Osona.com
11 de setembre del 2019
Actualitzat a la 13:49h
Un centenar d'autocars ja han sortit d'Osona, Lluçanès i Ripollès (regió 9) per anar a la manifestació de la Diada a Barcelona. Tot i que el nombre de busos ha baixat, les samarretes venudes se situen a nivells similars o lleugerament superior als de l'any passat.

Segons l'ANC Osona, molta gent ha marxat en cotxe particular per aprofitar el dia i passar el dia a Barcelona. De fet, durant el matí, hi ha hagut l'Espai Eines de País a Pla de Palau, on s'hi facilita el canvi de contractes d'empreses de subministrament energètic, bancàries...

Trams 1 i 2 de la manifestació

L'acte de l'ANC consta d'una gran manifestació que té el punt central a la plaça d'Espanya de Barcelona, tot i que la mobilització inclou tots els carrers que hi desemboquen, amb fins a 26 trams. Osona, Ripollès i Lluçanès són als trams 1 i 2 de la manifestació.

L'objectiu de l'ANC és dibuixar una estrella amb centre a la plaça d'Espanya, tot i desplegar la mobilització a través d'altres vies com els carrers de la Creu Coberta, Tarragona, Gran Via, Paral·lel i Maria Cristina. Amb la imatge dels manifestants omplint aquestes vies, la voluntat és mostrar que la gent, vingui d'on vingui i tingui la ideologia que tingui, es pot arribar a entendre en el punt en comú de la independència.

Com és habitual, les mobilitzacions de l'Onze de Setembre tenen un punt culminant a les 17.14 hores per commemorar els fets de 1714.