diada de catalunya

​Osona a la manifestació: menys autocars, però més samarretes

Cent autobusos sortiran de la regió 9 per dibuixar una estrella al centre de la plaça Espanya de Barcelona

per Carles Fiter, 10 de setembre de 2019 a les 11:00 |
Una manifestació a Osona. | Adrià Costa
Un centenar d'autocars sortiran d'Osona, Lluçanès i Ripollès (regió 9) sortiran aquest dimecres per anar a la manifestació de la Diada a Barcelona. Des de l'ANC Osona, Jèss Carol explica a Osona.com que el nombre de busos ha baixat, però les samarretes venudes se situen a nivells similars o lleugerament superior als de l'any passat.

En aquest sentit, Carol apunta que molta gent aprofita per anar a passar el dia a Barcelona i hi va amb cotxe particular, tenint en compte, a més, que el matí hi haurà l'Espai Eines de País a Pla de Palau, on 'hi facilitarà el canvi de contractes d'empreses de subministrament energètic, bancàries...


Trams 1 i 2 de la manifestació

L'acte constarà d'una gran manifestació que tindrà el punt central a la plaça d'Espanya de Barcelona, tot i que la mobilització inclou tots els carrers que hi desemboquen, amb fins a 26 trams. Osona, Ripollès i Lluçanès seran als trams 1 i 2 de la manifestació que, com gairebé resta, ja estan plens.

L'objectiu de l'ANC és dibuixar una estrella amb centre a la plaça d'Espanya, tot i desplegar la mobilització a través d'altres vies com els carrers de la Creu Coberta, Tarragona, Gran Via, Paral·lel i Maria Cristina. Amb la imatge dels manifestants omplint aquestes vies, la voluntat és mostrar que la gent, vingui d'on vingui i tingui la ideologia que tingui, es pot arribar a entendre en el punt en comú de la independència.

Com és habitual, les mobilitzacions de l'Onze de Setembre tenen un punt culminant a les 17.14 hores per commemorar els fets de 1714, tot i que enguany hi haurà actes durant tot el dia.

 

Participació