El Mercat de Música Viva de Vic, contra totes les violències sexuals

El protocol de la Generalitat s'aplicarà per primera vegada a la capital d'Osona

Durant la presentació de l'acord aquest dijous a Vic
Durant la presentació de l'acord aquest dijous a Vic | Aj. de Vic
Osona.com
06 de setembre del 2019
Actualitzat a les 17:08h
El protocol contra les violències sexuals que ha elaborat la Generalitat de Catalunya s'aplicarà per primer cop a Vic durant el Mercat de Música Viva. Així ho van explicar aquest dijous el conseller d'Interior Miquel Buch i l'alcaldessa Anna Erra.

"Vic es converteix en una punta de llança contra les violències sexuals en entorns d'oci", deia Erra, remarcant que hi ha la voluntat que s'estengui "com una taca d'oli" per tal de "frenar aquesta xacra que vulnera els drets de les dones".

El MMVV, tot un punt lila

D'aquesta manera, "transformem el MMVV en un punt lila en la seva totalitat", remarcava el conseller. Buch desgranava dos objectius del protocol: "formar les persones que treballaran al MMVV per fer feina de prevenció" i "en el cas que succeeixi, el personal podrà fer la primera atenció i acompanyar la víctima en els passos següents".

Això, però, no significa que deixin d'existir els estands del punts lila. Hi seran, com és habitualment, en els concerts més multitudinaris de la plaça Major i El Sucre.

Per la seva banda, el director artístic del MMVV Marc Lloret remarcava que l'organització passa a ser una "part activa del protocol", "un pas fonamental per implicar tothom". "El compromís de l'Ajuntament de Vic és notori i un fet que ens fa sentir molt orgullosos", concloïa Buch.

Contra totes les violències sexuals

La Generalitat posa a l'abast els seus mitjans a fi d'evitar que cap conducta que atempti contra la llibertat i indemnitat sexuals quedi impune. Per això podran ser penades totes les conductes d'assetjament sexual encara que algunes no estiguin previstes al codi penal.

"No en passem ni una"

Del protocol se'n desprèn una campanya informativa que amb el lema "No en passem ni una" consta de diversos materials amb una imatge en comú. L'Ajuntament ja ha aplicat la campanya en alguns establiments i seguirà el seu desplegament amb el MMVV.

Aquest protocol es va redactar a partir de les conclusions d'un grup de treball sobre violències sexuals. El van integrar entitats municipalistes, policies locals, Mossos d'Esquadra, l'Institut Català de les Dones, associcacions de víctimes, representants d'empreses de seguretat i del sector de l'oci, etc.
Arxivat a