​Els animalistes de la granja de conills de Gurb contradiuen l'informe del veterinari

Asseguren que no van deixar cap cria sense mare

Cries de conills, de Gurb.
Cries de conills, de Gurb. | Direct Action Everywhere (DxE)
Osona.com
06 de setembre del 2019
Actualitzat a les 20:48h
El grup animalista Direct Action Everywhere (DxE) que va assaltar una granja de Gurb el passat diumenge ha enviat un comunicat per contradir l'informe del veterinari, que certifica la mort de 97 animals i al qual va tenir accés Osona.com.

Els animalistes remarquen que dels 16 animals, 14 eren llorigons amb edat suficient per sobreviure sense la mare, i dues conilles prenyades que estaven soles.

D'aquesta manera, el grup també nega la versió del ramader. "Som conscients que vam fer una acció il·legal, però no podem consentir que es difami sobre les vides rescatades", etziben. 

D'altra banda, apunten que després de l'acció animalista els animals van ser atesos per veterinaris, "ja que molts estaven malalts i algun greu per un virus infecciós".
 

Tres cries de conill. Foto: DxEDirect Action Everywhere (DxE)


Què diu l'informe del veterinari?

L'informe del veterinari, al qual ha tingut accés Osona.com, detalla que un total de 97 de conills han mort per l'assalt animalista. El recompte del veterinari comptabilitza 5 conilles mortes gestants de 29 dies; 2 conilles gestants i lactants amb trencament de columna vertebral degut els sorolls; i 3 avortaments de conilles gestants de 29 dies.

D'altra banda, assegura es van robar 14 conilles, 8 de les quals eren gestants i lactants i 6 de gestants. Del primer grup hi havia 9 conillets de 15 dies de vida que s'han hagut de sacrificar en perdre la mare. En total, s'han hagut de sacrificar 9 llorigades de 10 conillets cadascuna, és a dir, 90 cries.
 
En l'informe es detalla que el dia de l'entrada hi havia 700 conilles a tres dies de parir i unes 800 gestants de cinc dies. "Les conilles reproductores són animals molt susceptibles a sorolls i estressos", especifica.

A això, els animalistes responen que quan van entrar a les granges, aquestes conilles ja estaven mortes.
 

Una conilla que ha avortat per l'assalt animalista.