Tot allò que has de saber de la Marxa dels Vigatans

La 17a edició, que se celebra aquest divendres a la nit, fa un pas més en la participació amb un vídeo mural amb els votants de l'1-O que "ho tornarien a fer"

La Marxa dels Vigatans, l'any passat.
La Marxa dels Vigatans, l'any passat. | Adrià Costa
04 de setembre del 2019
Actualitzat el 06 de setembre a les 9:04h
La Marxa dels Vigatans celebra la 17a edició aquest divendres, 6 de setembre, a dos quarts de 10 de la nit. La proposta fa un pas més en la participació i vol donar veu a les persones que van votar a l'1 d'octubre i ho tornarien a fer. La novetat d'enguany és un vídeo-mural participatiu que es projectarà a la plaça amb alguns votants dient "Ho tornaré a fer" o "Ho tornarem a fer".

L'acte començarà amb l'arribada de les diverses columnes de foc dels diversos pobles d'Osona que en formen part. A més del vídeo-mural, es pot participar formant part d'una de les 36 columnes que surten de les poblacions d'Osona portant una torxa, apadrinant una torxa o participant en el concurs d'Instagram.

Quim Torra i Marcel Mauri, a la Marxa dels Vigatans

Precisament, "ho tornarem a fer" van ser les paraules que va pronunciar el president d'Òmnium Jordi Cuixart durant el judici de l'1-O al Suprem. Per aquest motiu "La Marxa dels Vigatans, ja ho fem!" és el lema de la 17a edició i fa referència al convenciment que la desobediència civil és l'única opció.

Les projeccions, la proposta escenogràfica, la música i el teatre seran el fil conductor d'un acte vol ser reivindicatiu i espectacular a parts iguals. De fet, també donarà veu als presos i exiliats polítics a través de gravacions i lectures de textos escrits per a l'ocasió. L'acte comptarà amb la presència del president de la Generalitat Quim Torra i el vicepresident d'Òmnium Cultural Marcel Mauri.

Una Marxa més accessible

L'edició d'enguany serà més accessible, ja que es comptarà amb la col·laboració de l'associació de sords de Vic i Osona. Per tant, un intèrpret a l'escenari transmetrà els diàlegs durant tot l'acte. En els darrers anys ja s'ha incorporat els subtítols en els vídeos projectats.
 

Marcel Mauri, l'any passat a la Marxa. Foto: Adrià Costa

Arxivat a