​Els avis de la plaça de Vic, a punt per a la Diada

D'ençà de la creació del col·lectiu, les activitats per reivindicar la llibertat dels presos polítics ha anat en augment

Les Àvies i Avis de la plaça de Vic, manifestant-se pels carrers de Vic.
Les Àvies i Avis de la plaça de Vic, manifestant-se pels carrers de Vic. | Adrià Costa
05 de setembre del 2019
"Les àvies i avis de la plaça de Vic per la llibertat ja estem apuntats als autocars per anar a la Diada a Barcelona", diu Maria Rosa Llimós. "Ho encarem amb il·lusió, empoderament i ganes d'empènyer perquè hem de mirar endavant. No ens queda una altra", explica. En aquest sentit remarca que "el Tsunami Democràtic ens ha donat més esperança", malgrat la inacció dels partits polítics.

La participació d'aquest col·lectiu a la Diada és gairebé anecdòtic perquè fan activitats i accions durant tot l'any. Precisament aquest dissabte tornen a iniciar la taula de manualitats per recaptar fons per als presos i exiliats polítics independentistes.

De fer volts per la plaça a la Universitat d'Estiu

El col·lectiu va néixer el febrer de 2018 i des de llavors cada dimarts desenes d'àvies i avis es reuneixen al centre de Vic per reivindicar la llibertat dels presos polítics, nevi, plogui o faci molta calor.
 

Maria Rosa Llimós a la Universitat Catalana d'Estiu a Prada Foto: Josep M Montaner


Les seves accions i activitats han anat en augment. A més de fer diverses manualitats durant l'any, aquest estiu han passat per la Universitat Catalana d'Estiu per donar a conèixer el col·lectiu i les seves reivindicacions.

A més de la diada, enguany també participaran en la campanya d'Òmnium Osona per la Marxa dels Vigatans (vegeu el vídeo a continuació) i, per primera vegada, a l'ofrena floral a Bac de Roda. Les àvies i avis de la plaça de Vic per la llibertat continuen al peu del canó: "Ho tornarem a fer i ho farem bé".
 
Arxivat a