Homenatge a Conxita Vernis per la Marxa dels Vigatans

La professora i pedagoga va fer el seu discurs en format de conte infantil

Conxita Vernis, amb Verdaguer i Basco.
Conxita Vernis, amb Verdaguer i Basco. | Òmnium Cultural
Osona.com
03 de setembre del 2019
La professora Conxita Vernis és la 17a homenatjada de la Marxa dels Vigatans. A més del tradicional espectacle de divendres, en què apareixerà juntament amb l'infant, aquest dilluns al temple Romà de Vic va tenir lloc l'acte d'homenatge a la professora i pedagoga osonenca Conxita Vernis.

Tal com explica Òmnium Osona, durant el seu discurs, en format de conte infantil, Vernis va posar en relleu les dificultats i l'esforç que va suposar posar en marxa una escola com l'Andersen durant la dictadura; va fer referència a la seva etapa dins el consorci per la normalització lingüística o el seu compromís per la promoció de la dona.

Vernis també va tenir una menció per als presos polítics. Finalment va rebre la tradicional litografia creada per Pep Vernis, germà de l'homenatjada. L'acte va comptar amb els parlaments de Francesc Codina president del Patronat d'Estudis Osonencs, Alfred Verdaguer, president d'Òmnium Cultural Osona, i Arnau Basco, alcalde d'Orís.

La Marxa se celebrarà aquest divendres 6 de setembre a partir de dos quarts de 9 del vespre a la plaça Major de Vic amb l'arribada de les diverses columnes de foc dels pobles d'Osona que en formen part.

Podeu recuperar tot l'acte d'homenatge en aquest vídeo de TVBagué:
Arxivat a