Centelles

Centelles clou una Festa Major completa i diversa

La por de pluja no ha provocat la suspensió de cap acte a Centelles

per Toni Carrasco, Centelles, 3 de setembre de 2019 a les 11:40 |
Trobada de gegants a la Festa Major de Centelles | Toni Carrasco
Tot i no ser tan famós i conegut com santa Coloma, el sant patró Sant Llop i la seva cada cop més gran veneració han permès un any més que la Festa Major de Centelles no acabés passada per aigua. Els actes que van començar dimecres passat amb el pregó de Marçal Pinyana han continuat durant tota la setmana amb molta diversió. 

Gegants, escuma, vici-aigua i d'altres activitats prou actives com la recuperada Cursa Embruixada s'han combinat perfectament amb actes per a gent més gran com el concert de l'orquestra Costa Brava i les havaneres amb els Pescadors de l'Escala. Un any més la plaça s'ha omplert de gom a gom de centellencs i veïns de poblacions properes per gaudir de la darrera festa major important d'Osona sud.


No ha faltat tampoc temps per gaudir de la festa holi, de la cercavila de vehicles clàssics, les sardanes al Passeig, la tómbola de la solidaritat ni les tradicionals partides simultànies d'escacs.
 

La plaça plena de gom a gom durant la Festa Major. Foto: Toni CarrascoUna Festa Major més artística

Els tres artistes locals Jordi Sarrate, Marta Postico i David Casals van obrir els seus estudis durant els dies de Festa Major per mostrar la seva obra i els espais on treballen. Sarrate amb els seus collages i el seu blau, omnipresent arreu i Postico amb una ceràmica de formes transgressores, modernes i que ja té sortida al mercat comercial com a peces úniques de museu en els millors restaurants en forma de plats, bols, etc.


D'altra banda, Casals combina en els seus treballs la pintura abstracta del segle passat amb la seva visió més actual i innovadora de la figuració i el detall. Una obra on es combinen escenes naturals modificades per l'home com carreteres, túnels, edificis o fabriques i utilitzant tècniques ben diverses.

Una obra on queden reflectits i impregnats sentiments com la solitud, la pau, la tranquil·litat, la quietud i on podem descriure i interpretar una inesgotable font d'inspiració interpretativa amb temàtiques de tota índole i perennes en el temps.
 

Els artistes van obrir les portes dels seus estudis per la Festa Major de Centelles Foto: Toni Carrasco

 

Participació