L'església de Rupit estrena campanes

D'ençà la Guerra Civil el campanar només en tenia una i a partir d'ara n'hi haurà tres

Una de les noves campanes de Rupit.
Una de les noves campanes de Rupit. | Aj. de Rupit
Osona.com
12 de setembre del 2019
L'església de Sant Miquel de Rupit estrena dues campanes. Fins ara i d'ençà de la Guerra Civil, només n'hi havia una de 500 kg. Les altres dues que hi havia hagut, com en molts altres llocs del territori, van ser foses durant el conflicte per fabricar material bèl·lic.

D'aquesta manera doncs, la campana que presideix el campanar estarà acompanyada de dues més de 120 i 180 kg. Tal com explica l'Ajuntament, la composició de les noves campanes és d'un 78% de coure, un 21,9% d'estany i un 0,1% de plata que els dona 1' i 50'' de ressonància. Les noves campanes tocaran els quarts i les hores, mentre que la campana antiga s'ocuparà dels tocs litúrgics i les misses dels difunts.

El funcionament serà a través d'un electromartell exterior programat automàticament i sincronitzat amb l'hora oficial europea, tot i que també hi haurà l'opció de fer-la sonar amb el sistema tradicional.

Està previst inaugurar-les amb un repic de campanes el dia de Sant Miquel Arcàngel, el 29 de setembre d'enguany, coincidint amb la Festa Major de Rupit.
 

Una de les noves campanes de Rupit. Foto: Aj. de Rupit