L'assalt animalista a Gurb se salda amb el robatori de 14 conills

L'Ajuntament, que es presenta com acusació popular, remarca que l'actuació suposa riscos sanitaris i de bioseguretat

El grup d'assaltants a la granja de Gurb aquest diumenge.
El grup d'assaltants a la granja de Gurb aquest diumenge. | Twitter @PagesosGPS
02 de setembre del 2019
Actualitzat el 03 de setembre a les 12:49h
Una seixantena de persones d'un grup animalista va assaltar aquest diumenge al vespre la granja de Vilaró de Tarrés, a Gurb. Els fets van tenir lloc al voltant de les 8 del vespre quan van entrar a l'explotació de conills i van agafar 14 conills femelles.

Tal com explica l'alcalde del municipi Pep Casassas a Osona.com, els propietaris se'ls van trobar a dins i van avisar el 112. Llavors, els assaltants van sortir i es disposaven a marxar fins que els mossos i alguns pagesos els van aturar al camí d'accés a l'explotació. Aquesta topada, tal com es pot veure en les imatges, va generar tensió."Molts eren menors", diu l'alcalde, mentre remarca que després d'identificar-ne alguns i registrar els vehicles, no es van poder trobar els conills sostrets.  Els Mossos van identificar un total de 15 persones de diverses nacionalitats.

Un vedell al juliol

Els darrers mesos, diverses granges catalanes han estat objecte d'aquestes accions, sovint per part de grups arribats expressament de l'estranger. Els pagesos d'Osona ja estaven alertats que es podria donar aquesta situació per part del Departament d'Agricultura (DARP). De fet, tal com explica Casassas "ja havíem tingut una altra acció" al mes de juliol quan es van emportar un vedell d'una granja.

L'Ajuntament, com acusació popular

Tal com detallava l'alcalde diumenge a través de Twitter, l'Ajuntament es presentarà com a acusació popular. "Entrar d'aquesta manera en una explotació comporta estrès, riscos sanitaris i de bioseguretat importants, genera una alteració de la convivència i un problema d'inseguretat per als propietaris", remarca Casassas.

En aquest sentit, afegeix que "totes les reivindicacions són legitimes, però no es pot entrar d'aquesta manera tenint en compte que el DARP està extremant les mesures de seguretat". "En cap cas valorem les idees, sinó la forma de l'acció", conclou.

També han denunciat l'atac GPS Grup de Pagesos, així com la consellera d'Agricultura Teresa Jordà i el president del Consell Comarcal Joan Carles Rodríguez.