El GDT denuncia un abocament il·legal de purí al torrent del Poquí a Manlleu

Els Agents Rurals, que han investigat el cas, han presentat una denúncia contra la granja la Porcellera

El vessament que ha afectat la llera del torrent del Poquí a Manlleu
El vessament que ha afectat la llera del torrent del Poquí a Manlleu | GDT
Osona.com
30 d'agost del 2019
Actualitzat a les 14:56h
El Grup de Defensa del Ter (GDT) ha denunciat aquest divendres un vessament il·legal de purí a la llera del torrent del Poquí a Manlleu. A través d'un comunicat, els ecologistes expliquen que fa uns dies els van arribar informacions que al torrent del Poquí, a prop de la font de la Cadernera, era brut i hi feia molta pudor.

El GDT explica que un veí els va dir que havia vist com des de dalt d'una granja es vessava purí al torrent. Fetes les comprovacions, els ecologistes ho van posar en coneixement del cos d'Agents Rurals i els van demanar que ho investiguessin. El cos els ha confirmat que ha existit un vessament de purí que provenia de la granja la Porcellera, i han presentat la denúncia corresponent.

Com que el torrent està sec, i el purí no s'havia barrejat amb l'aigua, els van obligar a netejar i reparar el vessat. D'aquesta manera s'ha evitat que quan plogui, tot el purí acabi al riu. 

El GDT ha denunciat que es tracta d'un nou abocament il·legal de purí que "reafirma que tenim un territori totalment vulnerat". Amb aquest nou cas, esperen que la justícia "posi fi a aquestes pràctiques".
 

La Porcellera, la granja que els Agents Rurals han denunciat per abocament il·legal de purins Foto: GDT

Arxivat a