El gerent del Consell Comarcal serà escollit per concurs per primera vegada

Agafarà el relleu d'Anna Seijas que ha ostentat el càrrec des del 2011

La seu del Consell Comarcal d'Osona.
La seu del Consell Comarcal d'Osona. | Josep M. Montaner
30 d'agost del 2019
Actualitzat el 28 d'octubre a les 14:25h
El Consell Comarcal d'Osona obrirà un procés de convocatòria per escollir el nou gerent de l'ens. En declaracions a Osona.com, el president Joan Carles Rodríguez explica que "per primera vegada" no es farà "una designació a dit, sinó que hi haurà un procés". "La llei també ha canviat en aquest sentit, però hi ha juristes que diuen que és obligatori i n'hi ha que diuen que no", afegeix. En aquest sentit, apunta que és una decisió de l'equip polític.

A més, el president remarca que des del Consell s'ha apostat per una millora en les convocatòries de selecció de personal, "amb més publicitat i introduint proves psicotècniques per avaluar les aptituds de les persones". "I si ho hem fet per triar molts càrrecs del Consell, com no ho farem per escollir un càrrec tan important com el de gerent?", diu Rodríguez, remarcant que és per "filosofia pròpia".

El nou gerent substituirà Anna Seijas, que ostenta el càrrec des del 2011 durant els dos mandats de Joan Roca (JxCat). Aquest 2019, ERC va arrabassar la condició de primera força als postconvergents. La formació republicana té 14 consellers; JxCat, 10; els Independents d'Osona, 4; el PSC, 3; i la CUP, 2.