Fora de perill el jove de Viladrau ferit per una bomba en una glacera d'Itàlia

L'explosiu de la Primera Guerra Mundial va ferir Eloi Palau a les mans i ulls, a més de patir diverses cremades

La Cima Presena, a Itàlia, on ha tingut lloc l'accident.
La Cima Presena, a Itàlia, on ha tingut lloc l'accident. | Wikicommons
28 d'agost del 2019
Actualitzat a les 11:41h
Eloi Palau, el jove de Viladrau que va resultar ferit per una bomba mentre escalava a Itàlia, està fora de perill. En declaracions a Osona.com, l'alcaldessa del municipi Margarida Feliu explica que el jove "evoluciona favorablement i està fora de perill".

La bomba, que tot apunta que seria de la Primera Guerra Mundial, va explotar a la part alta de la glacera de Presena, a uns 3.000 metres d'altura. De fet, aquesta glacera va representar una posició estratègica important durant la guerra i va ser sotmesa a forts bombardejos.

A l'accident també va resultar ferit, en menor mesura, Sergi Llongueras. Palau va patir lesions als ulls, els dits de la mà i diverses cremades a la part davantera del cos. Llongueras va resultar ferit per la metralla de l'explosió.

Els joves van anar d'excursió al glaciar de Presena aquest dilluns després de disputar un campionat el dia anterior. Estaven fent turisme. Palau és campió del món de bicitrial (pots llegir el comunicat de TrialSport) i també fill del regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Viladrau Jordi Palau.

El fet que fos una zona concorreguda i que anessin amb els seus companys d'equip va permetre que els testimonis de l'incident poguessin avisar ràpidament els serveis d'emergència.

Operació a l'Hospital de Santa Maria del Carmine

El mateix dilluns Palau va ser operat dels ulls a l'Hospital de Santa Maria del Carmine. Feliu explica que pot ser que perdi alguna falange dels dits per l'explosió. Tot i el greu accident, remarca que van tenir "sort" perquè l'ona expansiva els podia haver precipitat cap al cingle que hi havia a poca distància.

Segons l'alcaldessa, Palau ha estat conscient "en tot moment" i actualment està a la unitat de vigilància intensiva del centre mèdic amb els seus familiars.