Centelles celebra la seva Festa Major, colze a colze amb les entitats

El gruix dels actes tindran lloc del 28 d'agost a l'1 de setembre

Presentació de la Festa Major de Centelles.
Presentació de la Festa Major de Centelles. | Toni Carrasco
Toni Carrasco
22 d'agost del 2019
Actualitzat a les 20:26h
El gran nombre d'entitats locals i centellenques són, un any més, el puntal dels actes de la Festa Major d'estiu de la vila, que tindrà lloc des del dimecres 28 d'agost al diumenge 1 de setembre, festivitat de sant Llop i patró de Centelles.
 
Colze a colze el moviment associatiu local organitza, dirigeix, pensa i es mulla en bona part dels més de quaranta actes previstos, essencialment al carrer i de franc.
 
Com és tradició la Festa Major en honor de Sant Llop començarà amb el pregó a càrrec de Marcel Pinyana Puigdollers el dimecres 28 d'agost. Pinyana, que és enginyer industrial, viu fora del poble des de fa uns catorze anys a la localitat suïssa de Biel/Bienne. 
 
El dimecres també s'obrirà la Tómbola de la Solidaritat que enguany arriba a la seva 28a edició. I a les deu de la nit s'encetaran les actuacions musicals amb el trio de jazz Nucli del centellenc David Viñolas i amb l'actuació estel·lar d'Edna Sey. La festa continuarà a la Riera Blanca.
 
Tampoc hi faltaran el concert i ball amb l'orquestra Costa Brava, la cursa embruixada que s'ha recuperat enguany, el sopar popular de festa major, la Jam de Swing, el correfoc, la concentració de vehicles clàssics, les partides d'escacs, les sardanes amb la Cobla Premià, les havaneres amb Els Pescadors de l'Escala i el fi de festa amb l'espectacle pirotècnic de la colla de diables local.
 
La cultura, puntal de la festa i sempre ben present
 
Els actes pròpiament més culturals s'engegaran el diumenge 25 amb el lliurament de premis del LXXVII Concurs de Pintura Premi Centelles, un dels més antics de Catalunya i també dels més ben dotats econòmicament.
 
Del 30 d'agost a l'1 de setembre tres artistes locals tornaran a obrir els seus estudis creatius al públic per veure de prop com i des d'on treballen les seves obres més personals. Els estudis oberts d'enguany seran dels pintors Jordi Sarrate i David Casals i de la ceramista Marta Postico.
 
La novetat d'enguany serà la inauguració de la restauració de la façana de la seu social de la Societat Coral La Violeta el divendres 30 d'agost i que es completarà amb el tercer concert d'estiu de la Coral, que tindrà lloc a la Font de la Cira. 
 

Roda de premsa de presentació de la Festa Major de Centelles. Foto: Toni Carrasco

 
Centelles continua gaudint de bona salut teatral amb l'existència de tres grups de teatre amateur i que cada any es van rellevant en la seva representació de Festa Major. 
 
Aquest any Pierrot Teatre presentarà L'inspector de Nikolai Gógol sota la direcció de Montse Albàs. L'obra es representarà els dies 30 i 31 d'agost i 1 de setembre al Casal F. Macià. L'inspector és una obra mestra inscrita en el gènere de la comèdia satírica, un text sobre la corrupció política que ens situa en una petita ciutat de províncies de la Rússia del segle XIX.
 
Tampoc hi faltarà una lluïda trobada de gegants amb més de quinze colles participants.
 
Les nits joves, i no tan joves, seran com sempre a la Riera Blanca
 
El dimecres 28 se celebrarà el desè aniversari de la Centelles Jamaican Beats dels Fyahlight ens portaran les actuacions d'Adala, Señor Wilson, Irie Souljah, Alex Bass&The Same Song Band.
 
El dijous 29 a partir de les 23 h L'enCOLOMAda dels Accent Jove acollirà concerts i DJ amb el cap de cartell Juantxo Skalari i la Rude Band.
 
Pel divendres 30 el guateque dels The Kimberleys es trasllada a la plaça Major amb un repertori ballable vintage del grup Golden Beat que versionarà cançons de música disco, pop, funky que acabarà amb una sessió de DJ.
 
I el dissabte 31 d'agost els Cabrons i Bruixes de Centelles ens tornaran a sorprendre amb la seva ja històrica darrera nit de Festa Major i la White Fest.
 
Actes pels més menuts
 
I no poden faltar els actes pels menuts de la casa. Aquest 2019 a Centelles podran gaudir de la Gimkstiu; l'espectacle Cassoles, olles i cançons de Carles Cuberes; Bombolles de sabó gegant; Exploradors d'empremtes; futbol-fang; Vici-aigua; Festa de l'Escuma; Trobada de gegants o la Festa Holi. Les atraccions estaran situades a l'aparcament de la piscina coberta municipal.
 

L'alcalde de Centelles, Josep Paré. Foto: Toni Carrasco

Arxivat a