Josep Puig, nominat al premi europeu Roger Léron sobre energia i medi ambient

L'organització valora la tasca de l'enginyer vigatà com a fundador d'Ecoserveis i defensor de les energies renovables

L'enginyer vigatà Josep Puig i Boix.
L'enginyer vigatà Josep Puig i Boix. | Federane
Redacció
21 d'agost del 2019
Actualitzat a les 22:09h
L'enginyer Josep Puig i Boix (Vic, 1947), especialitzat en energia eòlica, és un dels 13 nominats al premi Roger Léron de la Federació Europea d'Agències d'Energia i Medi Ambient (Fedarene). Per nominar-lo, s'ha valorat la seva tasca com a fundador d'Ecoserveis, una associació professional dedicada a la consultoria i a l'educació sobre energia i medi ambient, així com el seu paper per impulsar, entre altres, el projecte cooperatiu "Viure de l'Aire" i com a promotor de la transició energètica. El guardó es donarà al mes d'octubre un cop que es coneguin tots els finalistes. 

Josep Puig ha treballat com enginyer tant a l'empresa privada com a la universitat. És vicepresident de l'Associació Europea per les Energies Renovables (EUROSOLAR) i ha ocupat càrrecs polítics com a regidor de l'Ajuntament de Barcelona i diputat al Parlament de Catalunya.

El premi Roger Léron va ser creat per premiar la feina i reconèixer els èxits de les moltes persones que treballen sobre el terreny per avançar en la transició energètica, ja siguin part d'una agència d'energia local o regional, una autoritat pública, una organització sense ànim de lucre o una empresa privada. En aquesta cinquena edició, l'atenció se centrarà en la creativitat, per tal de ressaltar accions innovadores, noves idees, enfocaments avançats, però també maneres creatives de superar barreres difícils. Per primera vegada des del seu llançament, es lliuraran dos premis Roger Léron: a la persona guanyadora habitual seleccionada pel jurat i a una segona persona guanyadora elegida per l'audiència a la sala durant la cerimònia de lliurament de premis a Brussel·les, el 9 d'octubre.