La batalla de colors, principal novetat de la Festa Major de Santa Eugènia de Berga

El proper dimecres 28 d'agost arrenquen dies de festa i disbauxa al municipi

Cercavila de catalanets a la festa major de Santa Eugènia de Berga
Cercavila de catalanets a la festa major de Santa Eugènia de Berga | Adrià Costa
Redacció
20 d'agost del 2019
Actualitzat el 28 d'agost a les 11:58h
El proper dimecres 28 d'agost arrenquen dies de festa i disbauxa a Santa Eugènia de Berga. Aquest any la Festa Major es concentra la darrera setmana d'agost i el primer cap de setmana de setembre. Una festa, que un any més, arriba plena d'activitats i amb una batalla de colors com a principal novetat.
 
El tret de sortida de la Festa Major de Santa Eugènia de Berga el donarà la penjada de banderoles el dimecres dia 28 d'agost, que definirà el color de cada barri del poble. Dijous és el torn del Sever led Rapos (Sopar del Revés), que ja es va convertint en un clàssic de la Festa Major.
 
La tarda de divendres començarà amb la cercavila de catalanets i catalanetes amb batucada i tot seguit la Rua de Carnaseb (la rua de Carnestoltes d'estiu). Al vespre, sopar d'entrepans i una altra de les novetats d'enguany: El correfoc amb els diables del Pont Vell de Roda de Ter a la Plaça Major. Tancarà els actes del divendres el concert i un Fi de Festa per a petits i grans a càrrec del CarnaSEB.
 
El dissabte els protagonistes seran l'esport i la música. Una matinal de pàdel i la Batalla de Colors, la novetat destacada d'aquest any. Jocs per grups per a totes les edats, vermut i una festa Holi, tot al camp de futbol del Bulló. Al migdia, un dinar popular a càrrec del MOVI. A la tarda, torneig de voleibol i partit de Festa Major de futbol de Tercer catalana i, pels menuts de casa, un espectacle familiar al pavelló d'esports. Tot seguit, sopar popular, pregó i presentació dels nous pubills, quelcom que serà el preludi de més música i festa pel jovent a la zona esportiva.
 
Diumenge al matí hi haurà diverses activitats a la Plaça Major per gaudir en família. A la tarda, es farà cafè concert amb l'orquestra Venus, futbol, sardanes i ball de gala, i a la nit un sopar d'entrepans. Dilluns, dia 2, el protagonisme serà pels més menuts: xocolatada, inflables i escuma; i a la tarda jocs de cucanya i ball al Casal d'Avis. Tancarà els actes de Festa Major l'ASCURSEB amb l'obra de teatre de Festa Major, "Amor de dentista". 
 
Durant els dos darrers dies de Festa Major es podrà visitar l'exposició de manualitats, a càrrec Amigues de les Arts, Casal de Pensionistes i altres col·lectius, a la "Garrafa". També hi haurà concurs de fotografia a Instagram amb els hashtags #fmseb19 i #centrecivicseb.

Fonts de l'Ajuntament de Santa Eugènia de Berga han agraït la col·laboració a totes les persones, empreses i entitats que participen en l'organització dels actes.