Anna Comet torna a guanyar el Campionat del Canigó

L'osonenca s'imposa una setmana després de batre el rècord de la Grossglockner Ultra Trail

Anna Comet celebrant el triomf recent a la Grossglockner Ultratrail aquest estiu
Anna Comet celebrant el triomf recent a la Grossglockner Ultratrail aquest estiu | Cedida
Redacció
08 d'agost del 2019
Actualitzat a les 11:15h
Aquest cap de setmana s'ha disputat el mític Campionat del Canigó, una prova que s'enfila a la muntanya del Conflent des de Vernet i que té els seus orígens en una primera cursa celebrada el 1905. La prova clàssica, de 34 quilòmetres, és una cita habitual per a alguns corredors catalans disposats a brillar en un escenari emblemàtic. I aquest 2019 Anna Comet i Eugeni Gil han sigut dos dels grans protagonistes de la cursa de la Catalunya Nord.

Anna Comet viu un moment de forma esplèndid tal com va demostrar fa una setmana a l'exigent Grossglockner Ultra Trail. A la cursa austríaca de 50 quilòmetres es va endur el triomf de forma autoritària i va batre el rècord històric d'una prova que va tenir més protagonisme català que mai amb un podi de Pau Capell i un triomf de Jordi Gamito camí de l'UTMB. Una setmana després de brillar al cor d'Europa Anna Comet ha tornat a vèncer al Campionat del Canigó, una cursa que ja havia guanyat l'any 2013.

Amb un temps de 3:51:42, la corredora osonenca ha aprofitat l'ascensió al Canigó per distanciar-se de la seva principal rival, Laurence Santanac, que també ha estat capaç de completar la prova en menys de 4 hores. La tercera classificada, Valerie Cayrol, ha quedat força més lluny amb un temps final de 4:24:20 per completar el podi femení.

La gran batalla del cap de setmana s'ha viscut a la cursa masculina que s'ha resolt amb el menor marge de temps històric de la prova entre el primer i el segon classificat. Una magnífica batalla entre el francès Romain Maillard i el català Eugeni Gil en què el primer s'ha acabat enduent l'or per només dos segons de diferència. La cursa, a més, ha sigut apassionant després que Gil deixés enrere el seu rival en la pujada al cim però Maillard anés retallant la diferència durant la baixada per acabar guanyant a l'esprint. 3:07:24 per al vencedor, 3:07:26 per al subcampió en una prova en què el tercer classificat ha sigut Antoine Ley a més d'un quart d'hora de diferència (3:24:02).