Tot a punt a Manlleu per la Festa Major i l'arribada del Serpent

Del 12 al 16 d'agost els carrers de la ciutat s'ompliran de gom a gom per celebrar la festivitat

Redacció
07 d'agost del 2019
La festa del Serpent de Manlleu
La festa del Serpent de Manlleu | Albert Alemany
Manlleu es prepara per a la Festa Major, que tindrà lloc del 12 al 16 d'agost. El tret de sortida a la celebració el donarà la cercavila de gegants i capgrossos pels carrers de la vila i el pregó, que enguany anirà a càrrec del periodista Llucià Ferrer. El plat fort arribarà el dimecres 14 amb la Festa del Serpent, una jornada dedicada a la llegendària bèstia.
 
A la Festa Major de Manlleu no hi faltaran espectacles infantils, un concert-vermut amb el Manlleuet Jazz Quartet, el correfoc amb la Colla de Diables Els Serpents de Manlleu i la Colla de Diables de les Corts de Barcelona o el fi de festa amb l'Orquestra Maravella, entre moltes altres activitats, també de paral·leles, com la Jornada de Portes Obertes al Museu del Ter o les visites al campanar.

Del 9 al 18 d'agost també tindrà lloc la Fes-te Jove, que un any més presenta ​una extensa programació que omplirà aquests 10 dies amb nombroses activitats, molta música i disbauxa.

El Serpent surt del cau

El plat fort de la Festa Major de Manlleu arribarà el dimecres 14 d'agost amb el Serpent. Aquesta celebració, que durarà tota la jornada, es dedica a la llegenda que parla d'una serp gegant que viu vora al riu Ter, a la que uns joves vilatans li prenen el diamant que la corona i la fan entrar en còlera perseguint-los per la ciutat.

El dia començarà amb la caminada i la llegenda teatralitzada del Serpent a la zona de l'embarcador del Ter, continuarà amb els Jocs per agafar gana i el Serpent dels Menuts.

Quan es faci fosc,  a partir de les deu de la nit, començarà l'espectacle més esperat. La bèstia es despertarà i furiosa apareixerà pel passeig del Ter. La jornada clourà amb la música del grup Roba Estesa i, seguidament, l'inici de l'esperat Salt del Diamant.
 

Consulta tota la programació dela Festa Major de Manlleu

Arxivat a