El Grupo Jorge posa en plantilla 1.580 persones que treballen per la firma a Catalunya, 1.230 a Osona

La UGT-FICA ha interposat diverses denúncies al grup per "cessió il·legal de treballadors"

L'escorxador de Le Porc Gourmet a Santa Eugènia de Berga
L'escorxador de Le Porc Gourmet a Santa Eugènia de Berga | Josep M. Montaner
Redacció
06 d'agost del 2019
El Grupo Jorge ha posat en plantilla 1.580 treballadors que prestaven serveis als centres de treball que la firma té a Catalunya com a falsos autònoms, en un primer moment, i subcontractats a través de l'empresa Axparia Trade, en una segona fase. En concret, 1.230 d'aquests treballadors són a la comarca d'Osona (170 a Le Porc Gourmet, 200 a PPS, 225 a Marc Joan, i 625 a Rivasam) i 350 treballadors a Mollerussa (250 a Rivasam, 20 a PPS, i 80 a Fortune Pig).

La UGT-FICA ha rebut la certificació que aquests treballadors han estat donats d'alta per l'empresa, després que el sindicat hagi interposat diverses denúncies al grup per "cessió il·legal de treballadors" i finalment s'arribés a un acord amb Grupo Jorge per la internalització dels treballadors dels centres que el grup té a Catalunya.

Des d'UGT-FICA valoren "molt positivament" que el Grupo Jorge hagi fet aquest pas, i expliquen que la regularització d'aquests treballadors és "la més important" al sector carni a Catalunya en el darrer any.

El sindicat defensa que els treballadors de les indústries càrnies han de ser contractats per les empreses principals "que és on realment treballen", i en aquest sentit, anuncien que es continuarà denunciant tots els subcontractes, les falses cooperatives, les empreses mercantils i els acords "que suposin tenir en precari els treballadors, un estalvi milionari en sancions i l'incompliment de les seves obligacions tributàries amb les arques públiques".