Fundació La Farga

La Fundació La Farga entrega 35 beques d'estudi a joves d'Osona i el Ripollès

Aquesta 13a edició del programa d'ajuts ha atorgat 11 beques més respecte al 2018

Els becats i les autoritats presents a l'acte d'entrega de beques | Fundació La Farga
per Osona.com, 2 d'agost de 2019 a les 09:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Fundació La Farga ha fet entrega, aquest dijous, de les beques que destina a habitants de Les Masies de Voltregà, Sant Joan de les Abadesses i treballadors i familiars de La Farga, amb la presència d'Oriol Guixà, president de la Fundació, Sergi Vilamala, alcalde de les Masies de Voltregà, Ramon Roqué, alcalde de Sant Joan de les Abadesses i Montserrat Tallant, regidora d'Ensenyament, Cultura i Comunicació de Sant Joan.
 
Enguany s'ha celebrat la 13a edició del programa, i la principal novetat ha estat que el nombre de becats ha augmentat respecte al 2018, de manera que 11 estudiants més s'han pogut beneficiar de l'ajuda. En total s'han atorgat 35 beques, l'import de les quals és de 47.127 euros.


Estudis superiors i beques d'idiomes

En aquesta ocasió, les beques concedides se centren en 2 àmbits: els estudis superiors orientats a l'obtenció de títols oficials i no oficials i les beques d'idiomes.

Oriol Guixà, president de la Fundació, ha mostrat el compromís de seguir oferint ajudes dins aquest àmbit i així "ajudar als joves per tal que es puguin formar i crear el seu plantejament de vida".

Per la seva banda, Sergi Vilamala, alcalde de Les Masies de Voltregà, ha fet referència a la part més solidària i col·laborativa de la societat, destacant que el que reben els becats és només material, però que cal fer èmfasi en el concepte de cooperació i l'esforç altruista que realitza una empresa per al benefici de tots.


Ramón Roqué, alcalde de Sant Joan de les Abadesses, ha posat de manifest l'ajuda que suposen aquestes beques per als habitants del seu territori, i ha destacat que "els joves i estudiants (de Sant Joan), tot i viure lluny de les àrees urbanes, anhelen tenir les mateixes oportunitats que els que hi viuen i, per tant, el cost econòmic que suposa desplaçar-se i, en moltes ocasions, haver de residir a prop dels centres d'estudis ho fa més difícil. Aquestes beques de la Fundació La Farga es convertiran en una bona eina per sufragar una part de les despeses que suposa cursar estudis superiors lluny de casa".

La Fundació La Farga aposta pel desenvolupament professional dels joves de l'entorn, i des del 2006, ja ha entregat més de 700 beques i ha invertit més d'un milió d'euros, amb l'objectiu de per contribuir en el futur de les noves generacions perquè tinguin l'oportunitat d'estudiar i formar-se.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació