turisme

Els establiments hotelers d'Osona confien en les reserves d'última hora per penjar el cartell de complet

A la comarca, les reserves per a l'agost se situen en aquests moments entre el 60 i el 90%

per Osona.com , 1 d'agost de 2019 a les 11:00 |
Un globus sobrevolant la plana de Vic | Emili Vilamala
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'agost de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sector turístic de la Catalunya Central espera poder penjar el cartell de complet aquest mes d'agost. Després d'una segona quinzena de juliol majoritàriament a l'alça, especialment a les zones rurals, el sector preveu un agost bo. De mitjana, les reserves per aquest mes arriben al 75% a les zones rurals, i confien en les d'última hora per arribar a omplir.

Els establiments hotelers a Osona i al Bages estan reservats a la meitat de la seva capacitat, i els majors registres se situen a les cases rurals del Berguedà, l'Anoia i el Solsonès.


Pel que fa al perfil dels turistes, a l'entorn rural predominen les famílies europees, principalment de països com França, el Regne Unit, Alemanya o Bèlgica que busquen allunyar-se de les grans ciutats. En el cas dels hotels, el perfil és més de client nacional.

Durant el mes de juliol, Osona ha assolit registres variables pel que fa als hoteles, entre el 60 i el 100% d'ocupació, i amb un clar predomini del client de cap de setmana. Segons dades de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme del Moianès i d'Osona, les reserves per a l'agost se situen en aquest moment entre el 60 i el 90%. No obstant això, l'entitat remarca que es tracta d'hotels on predomina la reserva d'última hora, pel que confien a tancar l'agost amb bons registres.

 

Participació