Tona aposta per una Festa Major popular

Taller d'imatgeria popular, teatre amb Tona'78 Talia o Correaigua, entre les noves activitats més destacades de la programació

Durant la roda de premsa de presentació de la Festa Major de Tona
Durant la roda de premsa de presentació de la Festa Major de Tona | Josep M. Montaner
31 de juliol del 2019
Actualitzat el 01 d'agost a les 12:39h
Tona celebra, a partir d'aquest divendres 2 d'agost, la Festa Major. Una festivitat que està marcada per l'accent local en moltes de les activitats de la programació. Una d'aquestes és el tret de sortida: el pregó, que va a càrrec del grup de veterans de l'Esbart de Tona, que enguany ha celebrat el 75è aniversari. "Estem intentant tornar a trobar un pregó popular tonenc", ha explicat l'alcalde Amadeu Lleopart en la roda de premsa d'aquest dimecres.

Una de les altres novetats és el taller d'imatgeria popular, "una aposta per la cultura popular", "per poder provar-se els capgrossos, els gegantons, el Protus...", ha dit l'alcalde, destacant que aquesta activitat del matí connectarà amb la cercavila de la tarda. En aquest sentit, Lleopart ha destacat que el taller pot afavorir a fer renéixer la colla gegantera. També es podrà visitar el Camp de les Lloses per conèixer la nova àrea d'excavació.

D'altra banda, el grup de teatre Tona'78 Talia torna en escena, després de quatre anys, per estrenar l'obra 1er 3a. Tal com ha explicat la representant del grup Lourdes Boneu, es tracta d'una comèdia per a tots els públics "molt divertida" sobre "les peripècies d'uns homes que viuen sols en un pis".

Lleopart ha remarcat que "hi ha tres elements que fan la Festa Major possible": els tècnics, les entitats i l'Ajuntament. "Amb aquestes tres potes i molt esforç de coordinació s'ha aconseguit aquesta festa", ha afegit.

El consell d'infants de Tona treu el nas a la programació

Una de les altres novetats d'enguany és l'activitat Correaigua, una proposta que emana del consell d'infants de Tona. Un dels seus representants, Guillem Codina, ha animat a participar-hi des dels carrers que transcorrerà l'activitat per tal que "ens ajudi a remullar-nos".

Tal com ha remarcat la tècnica Assumpta Casas, "és important tenir en compte la mirada dels infants que tenen ganes de participar". En aquest sentit, ha destacat que a més dels consellers infantils està obert a tots els infants que hi han volgut formar-ne part. "Tots tenen l'oportunitat de participar", ha conclòs.

Entre els actes no faltaran els concerts a les Feixetes, el correfoc, els partits de futbol, la cantada d'havaneres al Camp de les Lloses amb Les Anxovetes i Port Bo, i el concert amb l'orquestra Maravella.

Sense festa electrònica i reforç en seguretat

Enguany a Tona no se celebrarà la festa electrònica. Aquesta mesura extraordinària s'ha tirat endavant a mutu acord entre l'Ajuntament i el col·lectiu que organitza aquesta festa, després del fatídic accident mortal d'un jove l'any passat.

A més, aquest any, des de l'Ajuntament s'han adoptat noves mesures de seguretat. En aquest sentit, el regidor Josep Valldeoriola ha explicat que la festa jove s'ubicarà a les Feixetes i s'ha reubicat l'espai amb altres accessos i s'ha reduït l'espai. A més, una vintena de persones treballaran amb la Policia Local per vetllar per la seguretat.

D'altra banda, el nou govern vol potenciar una Festa Major lliure de masclisme i LGTBIfòbia. "Volem una festa lliure d'actituds masclistes i LGTBIfòbiques; volem que les discriminacions sexistes i les agressions sexuals desapareguin de qualsevol celebració festiva i de la vida en general", diu l'Ajuntament en un comunicat.
 

Consulta tota la programació de la Festa Major

 

Durant la roda de premsa de presentació de la Festa Major de Tona Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a