Manlleu continua negociant el preu de l'antiga caserna

L'alcalde Àlex Garrido es mostra convençut que s'arribarà a un acord amb el Ministeri de l'Interior que demana 318.000 euros per l'edifici i ara també els fa pagar el sòl

16 d'agost del 2019
La caserna de la Guàrdia Civil a Manlleu
La caserna de la Guàrdia Civil a Manlleu | Adrià Costa
Comprar l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Manlleu és un dels eterns projectes de l'Ajuntament de Manlleu. En l'última carta que el Ministeri de l'Interior ha enviat a l'Ajuntament de Manlleu, reclamen 318.000 euros per a l'adquisició de l'edifici. I a més, el comunicat apunta que també han de pagar el sòl, ja que ha expirat la reversió gratuïta.

"No hi estem d'acord", diu l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido, remarcant que la seva oferta són 130.000 euros. Tot i això, "l'objectiu és arribar a un punt intermig entre el què hem ofert i el què ens demana ara".

L'Ajuntament, l'únic candidat

"Estic convençut que per ells és bo trobar una solució", diu l'alcalde remarcant que el sòl està catalogat com a equipament. Per tant, no poden especular amb aquest terreny, és a dir, vendre'l a un privat, i "han de buscar una solució amb l'únic comprador possible: l'Ajuntament de Manlleu".

Una llarga història

L'Ajuntament va cedir el terreny gratuïtament el terreny al govern espanyol per poder construir-hi la caserna el 1970. El setembre de l'any 2000, amb el desplegament dels Cos de Mossos d'Esquadra i la substitució de la Guàrdia Civil, la caserna es va buidar i va quedar abandonada.

L'abril de 2002 l'Ajuntament de Manlleu va declarar revertit l'immoble al domini municipal. El maig de 2002 l'Administració de l'Estat va reconèixer l'existència del dret de reversió per part de l'Ajuntament, però considerava que havia d'abonar l'import en el qual estava valorada la construcció aixecada sobre la finca cedida. L'Ajuntament, en canvi, defensava (i continua defensant) l'obligació de revertir els béns cedits gratuïtament per haver incomplert l'obligació de funcionament de la caserna un mínim de 30 anys. Després de tants anys, les negociacions segueixen obertes.
Arxivat a