Ferran Teixidó, nou president de la Mancomunitat La Plana

L'alcalde del Brull representa els 12 municipis que formen part de la institució supramunicipal

Ferran Teixidó, al mig, amb els altres representants de la institució supramunicipal.
Ferran Teixidó, al mig, amb els altres representants de la institució supramunicipal. | Mancomunitat La Plana
Redacció
31 de juliol del 2019
Ferran Teixidó, alcalde del Brull, és el nou president de la Mancomunitat La Plana. El ple de constitució va tenir lloca la setmana passada a Malla amb els representants dels 12 municipis que la conformen: Aiguafreda, Balenyà, El Brull, Folgueroles, Malla, Muntanyola, Sant Martí de Centelles, Santa Eulàlia de Riuprimer, Seva i EMD Sant Miquel de Balenyà, Taradell, Tona i Viladrau.

Els 24 representants de l'assemblea van votar Teixidó com a nou president amb 21 vots a favor, 2 abstencions i 1 absència. També s'ha escollit l'exalcalde de Seva, Xavier Rierola, com a vicepresident, i d'aquí dos anys passarà el relleu a Xavier Rovira, alcalde de Santa Eulàlia de Riuprimer.

La Junta de Govern de la Mancomunitat La Plana està formada per Dolors Riesco, de Malla; Xavier Sabata, de Muntanyola; Joan Canó, de Taradell, i Marta Muntadas, de Tona.

L'assemblea general, el màxim òrgan de govern i administració de l'ens, està integrada per 24 vocals que han estat escollits per cadascun dels ajuntaments mancomunats. N'hi ha dos per municipi.

Segons un comunicat, Teixidó, que recull el testimoni de l'exalcaldessa de Balenyà Anna Magem, va expressar el compromís "treballar per tots els municipis que formen la Mancomunitat" i les ganes de gestionar aquest organisme que és un "apèndix imprescindible pels governs local".