La subhasta de la Casa Moreta de Vic, declarada deserta

No s'ha rebut cap oferta per comprar les sis finques valorades en uns 797.000 euros

La Casa Moreta, al número 12 del carrer Sant Miquel dels Sants de Vic.
La Casa Moreta, al número 12 del carrer Sant Miquel dels Sants de Vic. | Adrià Costa
09 d'agost del 2019
El passat febrer, l'Ajuntament de Vic va posar a subhasta pública sis finques patrimonials de Casa Moreta, situada al carrer Sant Miquel dels Sants, 12. Aquest maig, la mesa de contractació va constatar que no hi havia hagut cap oferta per comprar les finques i va instar al ple declarar deserta la licitació. En el darrer plenari de juliol ho va aprovar amb els vots de JxCat -equip de govern- i ERC. Capgirem Vic i el PSC van votar en contra.

Des de Capgirem Vic, Carla Dinarès apuntava que el nou procés que es plantejava no responia a cap permuta i l'objectiu principal era obtenir ingressos. En aquest sentit criticava que la venda de les finques hauria d'anar destinada a polítiques públiques d'habitatge social i no com una font d'ingressos per reurbanitzar carrers i millorar equipaments. "És canviar pomes per peres", afegia.

En aquesta mateixa línia es va pronunciar la regidora del PSC Carme Tena, que també va demanar que la recaptació d'aquestes finques es destinessin a habitatge públic.

L'expedient d'alienació de subhasta constava de sis finques patrimonials de l'edifici i estaven valorades, en total, de 797.567,38 euros. Es tracta tres habitatges, dos locals i un traster. La venda s'havia de fer per lots, amb un únic criteri d'adjudicació: el de millor preu. El procés, que ja es va iniciar fa anys, ha quedat desert.
 

Capgirem i PSC votant en contra. Foto: Josep M Montaner

Arxivat a