Vic crea el servei que ha de gestionar la futura caseta de la Pista

El ple aprova el nou projecte d'"skatepark" al parc Xavier Roca i Vinyes

La regidora d'Urbanisme, durant el ple de Vic
La regidora d'Urbanisme, durant el ple de Vic | Josep M. Montaner
30 de juliol del 2019
Actualitzat a les 10:16h
En l'últim ple de mandat, el ple de Vic va aprovar l'establiment del servei de dinamització cultural i d'ocupació del Temps lliure a la zona del terrat d'en Cols, a la zona de l'antiga benzinera de la Pista. Aquest dimecres, al ple es va aprovar per unanimitat la creació d'aquest servei. Tal com explicava la regidora d'Urbanisme Fabiana Palmero, es presentava a aprovació la creació del servei, la segona part del procés, ja que no existia amb anterioritat. La regidora recordava que serà un "espai de dinamització per al barri i la ciutat". Aquesta aprovació suposa també que es pugui concursar qui podrà gestionar l'espai.

Des de Capgirem, es van mostrar satisfets per tal que el procés tirés endavant i es posés a disposició de les entitats. De fet, l'equip de govern (PDECat i Unió) i Capgirem Vic van acordar que s'hi construiria una caseta de fusta després que la formació anticapitalista donés suport el pressupost del 2016. A finals del mandat de 2019 s'ha iniciat aquest procés amb l'establiment del servei. La proposta beu de l'Embarcador del Ter de Manlleu i s'imagina com un espai de guingueta, una terrassa, uns lavabos i una zona per guardar-hi material.
 

Pere Freixa, al ple de Vic. Foto: Josep M Montaner


Un nou "skatepark" al parc Xavier Roca i Vinyes

El ple també va aprovar per unanimitat la construcció d'un nou "skatepark" al parc Xavier Roca i Vinyes. Estarà situat al mateix lloc que l'actual i, per tant, s'haurà de demolir l'existent. Els treballs han de complir les prescripcions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), ja que està situat en una zona inundable.

L'ACA és favorable a la demolició de l'existent i construcció d'un nou parc si hi ha unes mesures de protecció civil aplicables, que no hi hagi mesures estructurals de protecció front el risc d'inundació i que les obres donin compliment a les prescripcions del seu informe. El cost del projecte s'enfila a 102.247,84 euros. 
 

Titi Roca, al ple de Vic. Foto: Josep M Montaner


El regidor d'Esports Titi Roca celebrava l'aprovació, ja que es tractava d'una iniciativa que feia temps que estava "a la taula d'esports" i es va aturar pel risc d'inundabilitat. "Aquest projecte ens lliga amb el POUM per tenir una vila saludable", afegia.

En sostenidors al ple de Vic

Un grup de joves es va manifestar al ple de l'Ajuntament de Vic amb sostens. El passat ple del 15 de juliol, Capgirem Vic denunciava que la regidora Núria Homs havia increpat dues noies per la seva forma de vestir -amb top i pantalons curts-. Segons la versió de les noies, que relatava Capgirem, Homs els havia dit que si no es canviaven de roba, avisaria la Guàrdia Urbana perquè les multés.

Fa unes setmanes els anticapitalistes denunciaven l'actitud d'Homs per incomplir "el codi de conducta d'alts càrrecs" i van exigir disculpes per l'actitud i les paraules que suposadament els havia dit la regidora: "Després passa el que passa".
 

Les joves manifestant-se en sostenidors. Foto: Josep M Montaner


L'alcaldessa de Vic Anna Erra va sortir en defensa de la regidora criticant les dures acusacions de Capgirem, perquè només estaven explicant una versió i estaven criminalitzant una persona i tota una voluntat política. "És un atac directe a un govern que acaba de començar", etzibava, mentre lamentava "l'estil" amb el qual volien començar la legislatura.

Tot i l'escena de protesta, el ple es va desenvolupar amb tota normalitat.

Un ple de mitja hora

A diferència dels altres plenaris, l'últim ple va durar gairebé mitja hora. Capgirem Vic va retirar la moció i pràcticament no hi havia precs i preguntes. La majoria dels dictàmens es van aprovar per unanimitat -6 de 8-.
 

Ple municipal de Vic Foto: Josep M Montaner

 

Roger Mas, durant el ple de Vic. Foto: Josep M Montaner
 

Carme Tena. Foto: Josep M Montaner
 

Titi Roca i Elisabet Franquesa. Foto: Josep M Montaner
 

Albert Castells. Foto: Josep M Montaner

Arxivat a