KKR i Artá Capital inverteixen en el Grupo Alvic per reforçar la seva expansió internacional

Els dos grups d'inversió entren a l'accionariat del fabricant de cuina

Nau de l'empresa Alvic, al carrer Mas de la Móra de Vic.
Nau de l'empresa Alvic, al carrer Mas de la Móra de Vic. | Adrià Costa
Osona.com
29 de juliol del 2019
Actualitzat a les 9:24h
Els grups d'inversors KKR i Artá Capital han entrat a l'accionariat del Grupo Alvic per reforçar la seva expansió internacional. Des del 2014, el fabricant de cuines ha invertit 100 milions. KKR i Artá se sumen a aquesta nova fase de creixement de la companyia que està enfocada a la internacionalització i el creixement de la seva capacitat productiva.

Tal com expliquen en un comunicat, els nous socis aportaran la seva experiència com a accionistes d'empreses familiars i la seva xarxa de contactes i equip de treballar per "enfortir" la posició d'Alvic com un referent mundial en el sector.

L'empresa ja té 28 centres de distribució; quatre centres productius a l'estat espanyol (Alcaudete, La Carolina i Vic) i als Estats Units (a Florida, amb una planta de 30.000 metros quadrats inaugurada aquest 2019). Aquest any preveu inaugurar una nova ampliació de la seva planta a Alcaudete (Jaén) i una nova planta a Solsona per seguir el creixement.

Alvic es va fundar el 1965 per Alejandro Rosales amb el nom de Madeteres. Va començar com a fabricant local de mobles de cuines modulars, i avui produeix i ven panells laminats, peces acabades, mobles a mida i muntats. Javier Rosales seguirà dirigint l'empresa familiar després de l'entrada dels nous socis a Alvic, que genera més del 70% dels seus ingressos fora d'Espanya.

El grup KKR ha destinat més de 5.000 milions de dòlars en Espanya des del 2010 en diferents tipus d'actius, com a capital privat d'infraestructures o immobiliari. La inversió s'ha fet a través de fons capital privat europeus. Artá Capital, d'altra banda, és un dels inversors en el mercat espanyol gestionant 800 milions d'euros i ha invertit en 14 empreses líders des del 2008.
Arxivat a