Santa Eulàlia de Riuprimer

Dissabte de segar i batre a Santa Eulàlia de Riuprimer

A Santa Eugènia de Berga també se celebra una batuda al vespre

per Osona.com, 25 de juliol de 2019 a les 12:45 |
Festa del segar i el batre de Santa Eulàlia de Riuprimer, en una imatge d'arxiu. | Josep M. Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de juliol de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Dissabte de batuda de blat a Santa Eulàlia de Riuprimer i Santa Eugènia de Berga. D'una banda, a Santa Eulàlia se celebra la XXIII Festa del Segar i el Batre, la més antiga de la Plana de Vic. La novetat d'aquest any, és el reforç de la part firal. Hi haurà més paradetes que mai i demostracions d'artesans, ponis i jocs de fusta tradicionals per a la mainada, i les mostres de feines de pagès habituals. La jornada comença a primera hora del matí (7) quan començarà la sega a mà. Durant aquesta edició hi ha multitud d'activitats com les actuacions dels Falcons de Malla, dels Segadors de la Plana, de Ramon Redorta, o explicacions divulgatives, com ara la de Cinto Torrents de la Xarxa de Patrimoni Rural-Ecomuseu del Blat. La festa acaba amb el sopar de pagès i el concert amb Carles Belda que ens oferirà romanços i cançons de taverna.
 

Consulta tota la programació de la Festa del Segar i el Batre de Santa Eulàlia

D'altra banda, i amb un programa més reduït, Santa Eugènia començarà la Festa del Batre a les 6 de la tarda i es faran les garbes. Després a la plaça Major es pararà la batuda i es batrà el blat amb els animals. Es traurà la palla i es ventarà. La jornada acabarà a dos quarts de 10 amb un pa amb tomàquet i llonganissa per a tothom.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació