Manlleu

Les obres de la nova comissaria de Manlleu, encallades

El projecte de l'equipament està situat en zona inundable i l'armer i els calabossos són el principal problema

per Carles Fiter, 25 de juliol de 2019 a les 15:50 |
L'antiga potabilitzadora és l'espai on es vol situar la nova comissaria de la Policia Local de Manlleu | Adrià Costa
El passat estiu, l'Ajuntament de Manlleu va començar les obres d'adequació de la nova comissaria de la Policia Local a l'antiga potabilitzadora d'aigua, a prop del Museu del Ter. Després de gairebé un any els treballs estan encallats per l'aplicació de la nova legislació de zones inundables.

"Tenim un problema a la propera comissaria local perquè es troba en una zona inundable", explica l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido. En aquest sentit, apunta que "l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) permet convertir aquest equipament en zona d'atenció ciutadana i administrativa -les feines majoritàries del cos-", però que hi ha "dos grans interrogants": l'armer i els calabossos (àrea de custòdia).


La situació d'aquests dos espais en una zona inundables són els aspectes que l'Ajuntament i l'ACA han de renegociar per si és possible desenvolupar el projecte. "Si no és possible, tampoc ho serà el projecte final", diu l'alcalde, i s'haurà de buscar "una solució alternativa".

Precisament, el proper 31 de juliol, l'Ajuntament de Manlleu es torna a reunir amb l'ACA. En cas que no els acceptin les seves peticions, una de les opcions que hi ha al calaix és la millora estructural de l'espai actual, situat a l'Ajuntament de Manlleu. "Seria una opció perquè tenim un problema d'urgència", afegeix Garrido, mentre remarca que el seu objectiu és la comissaria nova a la ubicació de l'antiga potabilitzadora, que també és la més ràpida i menys costosa que les altres opcions. "La nostra intenció és lluitar fins al final perquè el projecte pugui ser una realitat", conclou.

La primera intenció de l'Ajuntament era situar la comissaria a la zona del Poquí. Estava previst que quan el Mercadona hi construís un supermercat, s'adaptés unes instal·lacions i que la mateixa cadena assumís els costos de la carcassa de l'edifici. Així, les obres interiors i d'adequació anaven a càrrec de l'Ajuntament. Finalment es va descartar aquesta opció i es va optar per adequar l'antiga potabilitzadora.

 

Participació