Com evoluciona la construcció de la biblioteca Pilarín Bayés?

Un modelatge de l'equipament permet comprovar l'evolució i l'estat de les obres mensualment

Els treballs a la nova biblioteca, aquest dimarts.
Els treballs a la nova biblioteca, aquest dimarts. | Josep M. Montaner
Osona.com
25 de juliol del 2019
L'evolució i l'estat de les obres de la nova biblioteca Pilarín Bayés es podrà seguir mensualment en imatges mitjançant la tecnologia BIM (Building Information Modeling). Aquesta tecnologia permet l'edició de material visual per comprovar l'estat d'execució de l'obra a nivell volumètric.

Tal com explica l'Ajuntament, l'ús del BIM, que suposa l'evolució dels sistemes de disseny tradicionals basats en el plànol, va més enllà per abastar l'execució del projecte i s'estén al llarg del cicle de l'edifici, permetent-te la gestió i reduint els costos d'operació. El modelatge en BIM incorpora informació geomètrica, de temps, de costos, ambiental i de manteniment. L'Ajuntament farà públic mensualment l'evolució de l'equipament.

La imatge del nou equipament reflecteix les actuacions portades a terme el darrer mes com la demolició dels paviments i fonaments de l'antiga caserna, el rebaix del nivell del solar o la implantació de la base de la grua i les cales per preparar el sistema de contenció de les parets mitgeres de l'edifici. Aquesta setmana està previst iniciar els fonaments de la biblioteca Pilarín Bayés i la contenció de l'edifici.
 

Consultar tots els detalls del projecte

Estat actual de la construcció de la biblioteca vist en tecnologia BIM. Foto: Aj. de Vi

Arxivat a