Clàudia Galicia, campiona d'Espanya d'XCO

La torellonenca s'endú el títol davant Meritxell Figueras en uns campionats marcats per la brillantor de Jofre Cullell

Clàudia Galicia afrontant un descens al campionat d'Espanya d'XCO
Clàudia Galicia afrontant un descens al campionat d'Espanya d'XCO | Jose Luis Arce
Osona.com
25 de juliol del 2019
El campionat d'Espanya de BTT en modalitat XCO ha conclòs amb una nova victòria de Clàudia Galicia. La de Torelló ha revalidat el triomf en categoria elit i ho ha fet després d'un bonic duel amb la també catalana Meritxell Figueras, que ha acabat entrant en segona posició a només 30 segons de Galicia. L'osonenca ha intentat escapar-se en diversos moments de la prova però Figueras ha resistit fins a la darrera volta al circuit d'Arguedas (Navarra).

Un magnífic duel entre dues de les grans especialistes en BTT del nostre país en un circuit exigent i marcat per la forta calor. Per a Galicia, una victòria lluitada entre campionats d'Europa: "M'he trobat bé. He preparat una estratègia tenint en compte que no ho tindria gens fàcil. Confiava en les meves bones sensacions, així que he sigut molt constant durant les quatre voltes i al final he pogut acabar de donar-ho tot. Estic molt contenta de com ha anat".

El proper cap de setmana Galicia intentarà plantar cara a les millors especialistes del vell continent en la mateixa modalitat d'XCO (campionat d'Europa de Brno, a la República Txeca) després de ser cinquena als europeus d'XCM de la setmana passada disputats a Noruega.

Jofre Cullell, d'exhibició en exhibició

El jove talent català ha complert els pronòstics i s'ha endut el segon títol com a campió d'Espanya d'XCO en categoria Sub23. Cullell ha imposat un fort ritme des de l'inici i ja ha completat la primera volta amb 20 segons d'avantatge sobre els rivals. De mica en mica ha anat engrandint el forat i finalment ha entrat a meta amb un minut i mig d'avantatge sobre el també català Josep Duran, que s'ha endut la medalla de plata en una cursa on quatre dels sis primers classificats han sigut catalans.

Cal destacar que Jofre Cullell ja ha sumat dos podis a la copa del món en el primer tram de temporada confirmant que és una de les estrelles emergents de la BTT a nivell mundial.
Arxivat a