Marc Verdaguer serà el nou president del Consell d'Alcaldes d'Osona

L'alcalde de Calldetenes agafa el relleu al de Manlleu Àlex Garrido

Marc Verdaguer és conseller al Consell Comarcal d'Osona.
Marc Verdaguer és conseller al Consell Comarcal d'Osona. | Josep M. Montaner
24 de juliol del 2019
Actualitzat a les 11:42h
Marc Verdaguer serà el nou president del Consell d'Alcaldes i d'Alcaldesses d'Osona (CAO). Tal com ha pogut saber Osona.com, el batlle de Calldetenes (JxCat) encapçalarà l'òrgan en què hi participen tots els alcaldes de la comarca. Si no hi ha canvis, el nou president del Consell Comarcal Joan Carles Rodríguez -que és de facto president del Consell d'Alcaldes- ha de renunciar a favor de Verdaguer. Es fa a través d'una resolució que podria passar en el segon ple (aquest dijous tot just hi ha el primer, el de cartipàs).

El Consell d'Alcaldes d'Osona és l'encarregat d'informar sobre aquelles propostes que siguin d'interès per als municipis abans de sotmetre-les a l'aprovació del ple comarcal, tal com estableix el Reglament Orgànic Comarcal. El CAO també pot presentar propostes d'actuació al plenari, formular peticions i suggeriments, i proposar iniciatives, entre altres.

ERC al Consell Comarcal i JxCat al Consell d'Alcaldes

La setmana passada, Joan Carles Rodríguez (ERC) va ser elegit president del Consell Comarcal d'Osona (CCO) per al mandat 2019-2023. Els republicans, que han arrabassat la condició de primera força a JxCat, governen conjuntament amb aquesta formació i els Independents d'Osona, un total de 28 consellers. Els 5 consellers del PSC i la CUP queden fora del pacte.

En el passat mandat, CiU tenia la presidència del Consell Comarcal i ERC la del consell d'alcaldes. Una tendència que es repeteix en aquest mandat. D'aquesta manera, l'alcalde de Calldetenes pren el relleu a Àlex Garrido (ERC), batlle de Manlleu.

Verdaguer també és conseller al Consell Comarcal d'Osona i està previst que a mig mandat substitueixi Josep Arimany a la Diputació de Barcelona. Caldrà veure si hi ha canvis en aquest sentit de cara el 2021.
 

Constitució del nou Consell Comarcal d'Osona. 2019-2013 Foto: Josep M Montaner