Tornar a anar amb bicicleta

El projecte "No limits bikes" arriba a Osona de la mà d'Aurora per tal que persones grans, amb mobilitat reduïda o necessitats especials tinguin l'oportunitat "de sentir el vent als cabells"

Dues dones han provat el tricile aquest dimarts al matí, durant el mercat de Vic
Dues dones han provat el tricile aquest dimarts al matí, durant el mercat de Vic | Carles Fiter
23 de juliol del 2019
Actualitzat a les 16:55h
"Mai és tard per anar amb bicicleta i tothom pot gaudir-ne". Aquest és el missatge que es vol transmetre des de l'entitat Aurora Gestió de Projectes Socials amb la iniciativa que acaben d'impulsar: No limit bikes. Es tracta del tricicle "En bici sense edat" que incorpora uns seients al davant per transportar dos passatgers. Tal com explica el president de l'entitat Ramon Furriols, "està pensat per persones amb mobilitat reduïda o necessitats especials i utilitzem un tricicle adaptat per tal que puguin moure's, fer diferents rutes i puguin tornar a sortir".

El projecte està inspirat a Copenhaguen, on només es fa servir per a persones d'edat avançada, però Furriols remarca que "hi ha moltes altres persones que tenen necessitats de mobilitat". "Ens comprometem a treure-les de la residència o els centres especials on estan tancades, i donar-los l'oportunitat de sentir el vent als cabells, sentir olors, anar al mercat, etc.".

Un projecte pioner que tot just arrenca

El projecte és finançat per l'European Solidarity Corps, una iniciativa de la Unió Europa, que té per objectiu crear oportunitats perquè els joves treballin com a voluntaris o col·laborin en iniciatives que beneficiïn a comunitats i ciutats. "Aquest finançament ens permet engegar el projecte", explica Furriols, remarcant que si té "èxit i demanda", volen fer-lo extensiu i que puguin participar-hi altres entitats de la ciutat, d'Osona o la Catalunya Central.

"De moment, farem una roda de contactes i que es tiri endavant", afegeix. Es vol donar a conèixer a residències, centres de dia, serveis d'acolliment residencial... El projecte és pioner a la Catalunya Central; a l'àrea metropolitana ja s'utilitza aquest servei. A Osona, està dirigit a municipis com Vic o Manlleu, però també es vol arribar en zones més rurals de la comarca.

A hores d'ara, la iniciativa només compta amb un tricicle, però està en contacte amb els impulsors de Barcelona i Copenhaguen: Biciclot i Christiania Bikes. Els usuaris que vulguin disposar d'aquest servei s'han de posar en contacte amb l'entitat Aurora que farà un curs per aquells que vulguin conduir la bicicleta. Des de l'associació es remarca que, a més de poder tornar a anar amb bicicleta, s'afavoreix la connexió intergeneracional entre persones de diverses edats.
Arxivat a