El Festival Nits de Vic premia els films «Andhadhun» i «Spring Sparrow»

La pel·lícula índia "Andhadhun" dirigida per Sriram Raghavan també s'ha endut el Premi Gat de la Sort del públi

Actor i directora d'«Spring Sparrow», premiada al Festival Nits.
Actor i directora d'«Spring Sparrow», premiada al Festival Nits. | Festival Nits de cinema oriental
Osona.com
23 de juliol del 2019
El jurat del Festival Nits de cinema oriental de Vic ha premiat ex aequo els films Andhadhun (Índia, 2018) i Spring Sparrow (Xina, 2019) amb una decisió que han remarcat que "reflecteix la riquesa del festival", que expliquen que presenta els gèneres i estils més diversos. L'obra xinesa de la directora Li Jingxiang s'ha endut el guardó per "la seva sensibilitat i naturalitat" i pel "relat social del que va significar l'emigració del camp a la ciutat", en una pel·lícula "sincera i amb una fotografia molt cuidada".

Per la seva banda, Andhadhun (Índia, 2018) , de Sriram Raghavan, ha estat premiada per "la capacitat de sorprendre a través d'un guió amb constants girs", que han qualificat de "trenca-closques on tot encaixa". De fet, el públic també ha premiat aquesta pel·lícula amb el Premi Gat de la Sort.

A banda de Li Jingxiang i un dels actors protagonistes del seu film, Ji Hongyang, Vic també ha rebut la visita de l'estrella del cinema d'acció tailandès Jeeja Yanin, que va rebre el Premi d'Honor del festival durant la nit inaugural.

Aquesta edició del Festival Nits ha comptat amb 44 films produïts a 8 països –la Xina, el Japó, Hong Kong, Tailàndia, Taiwan, Corea del Sud, Nepal i l'Índia–, 25 dels quals han estat estrenes. També hi ha hagut 37 activitats paral·leles vinculades amb la cultura asiàtica o l'art cinematogràfic abans i durant les jornades. El Festival Nits ha celebrat, també, que hagin crescut les xifres d'assistència.

L'organització ha destacat l'augment de la presència de representants diplomàtics de països amb films programats, amb autoritats de Tailàndia, la Xina i el Japó, com Wissarut Rattanamoungkoltaworn, representant del Ministeri de Cultura tailandès; Samerjit Limlikit, consellera de la l'Ambaixada Reial de Tailàndia a Madrid; Lu Cijun, cònsol General Adjunta del Consolat General de la República Popular de la Xina a Espanya; Chang Shiru, director xinès de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i Naohito Watanabe, cònsol General japonès a Barcelona. També s'ha comptat amb altres convidats com Sam Hui i Paul Leung, representants del Hong Kong Economic and Trade Office de Brussel·les.
Arxivat a