Cultura

​Els serveis territorials de Cultura celebren el 10è aniversari amb la consellera Mariàngela Vilallonga

L'oficina situada a la Casa Beuló de la plaça Major es va constituir el 23 de juliol del 2009

per Osona.com, 19 de juliol de 2019 a les 17:25 |
Celebració del 10è aniversari dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a la Catalunya Central | Adrià Costa
Aquest divendres, 19 de juliol, s'han celebrat amb un acte al Temple Romà de Vic, els deu anys de l'oficina dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central amb la consellera Mariàngela Vilallonga. El 23 de juliol de 2009 es van constituir aquests serveis territorials a la Casa Beuló de la plaça Major de Vic, amb l'objectiu d'apropar els serveis del Govern a la ciutadania d'arreu del territori.

Aquests serveis territorials són responsables dels cinc arxius comarcals, de donar suport als principals museus de la zona central, com poden ser el Museu Episcopal de Vic, el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona o el Museu Comarcal de Manresa, entre altres. D'altra banda, en aquest període s'ha participat en el procés de creació de noves biblioteques o en les declaracions de festes patrimonials d'interès nacional, com els Tonis de Taradell i els de Santa Eugènia de Berga, o les Caramelles del Roser de Sant Julià de Vilatorta, així com també en la declaració de béns culturals d'interès nacional (els anomenats BCIN) en la categoria de béns d'interès cultural, com el barri de les Adoberies de Vic.


Durant la celebració del desè aniversari al Temple Romà de Vic, s'ha fet un repàs de la trajectòria i s'ha gaudit de les actuacions de la poetessa Irene Solà, de la ballarina Nàdia Pessarrodona i del pianista Carles Casas.
 

Recupera la galeria d'imatges

 

Irene Solà a la celebració del desè aniversari. Foto: Adrià Costa

 

Participació