El Consorci del Lluçanès aposta per un model d'ocupació inclusiu

El conseller Homrani assenyala que "a banda de ser moralment reprovable, la discriminació també és ineficient"

El president del Consorci del Lluçanès, Isaac Peraire, i el conseller de Treball, Chakir el Homrani
El president del Consorci del Lluçanès, Isaac Peraire, i el conseller de Treball, Chakir el Homrani | ACN
Osona.com
19 de juliol del 2019
El Consorci del Lluçanès ha presentat aquest divendres el projecte "Qualitat Lluçanès". Es tracta d'un model que utilitzen els serveis d'ocupació de l'ens supramunicipal que vol ser inclusiu i ajudar a evitar la discriminació de tot tipus, ja sigui per raó de sexe, edat o origen. L'objectiu final és fixar el talent al territori i evitar la despoblació. A similitud d'altres segells com el de proximitat en l'alimentació, per exemple, el Consorci crearà un segell de qualitat que donarà a les empreses socialment responsables. El conseller de Treball, Chakir el Homrani, ha destacat que no hi ha cap altra manera de fixar la població al territori si no és oferint-los feina de qualitat. A més, Homrani ha assenyalat que la discriminació laboral no només és "injusta i moralment reprovable", sinó que també provoca que les empreses siguin "ineficients" perquè no trien els treballadors per les seves competències i habilitats.

En una Catalunya que cada vegada és més diversa, no té massa sentit la discriminació que es practica des d'alguns àmbits, ha assenyalat el Conseller de Treball, Chakir el Homrani. "El país ha de ser capaç d'aprofitar la diversitat entesa en tota la seva amplitud", ha dit el conseller. "No anem bé si no aprofitem el 51% de la població, que són dones, l'experiència i el coneixement de les persones majors de 45 anys perquè considerem que ja són grans, o no som capaços d'entendre que més enllà d'un nom i un cognom hi ha capacitats", ha explicat Homrani. 

Des del Consorci del Lluçanès i també el conseller han apuntat que els processos de selecció per competències tan tècniques com transversals "cada vegada seran més importants". En aquest sentit, Homrani ha destacat que l'aposta per introduir la selecció de personal a través de currículums cecs "farà entendre que els prejudicis no permeten aprofitar tot el potencial dels candidats". 

El conseller ha lloat el projecte "Qualitat Lluçanès" perquè posa "fil a l'agulla" en la lluita contra les discriminacions laborals a través de l'aposta per les bones pràctiques en les empreses i fomentar un tracte igualitari. Segons Homrani, quan el projecte tingui més rodatge i es demostri que funciona "serà perfectament exportable a altres territoris del país". 

Entre les accions del projecte destaquen la redacció d’un decàleg d’aplicació per a la gestió d’ofertes i les relacions del Consorci amb les empreses de la comarca. A més, davant situacions de precarietat i vulnerabilitat laboral, el projecte també preveu crear un servei d’informació, assessorament i sensibilització.

A la presentació també hi ha assistit el president en funcions del Consorci del Lluçanès, Isaac Peraire, el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Roca. A banda, també hi havia alcaldes i regidors del territori, membres dels sindicats i d'empreses de la zona. 
Arxivat a