Anglada s'ha de disculpar per un tuit contra un activista que feia vaga de fam pels presos del Rif

Dimecres es va celebrar un acte de conciliació amb l'activista i l'exregidor als jujtats de Vic

Kamal Baitaha, abans d'entrar als jutjats aquest dimecres.
Kamal Baitaha, abans d'entrar als jutjats aquest dimecres. | Adrià Costa
19 de juliol del 2019
Actualitzat a les 17:05h
Els litigis judicials de Josep Anglada no s'acaben. L'exregidor de l'Ajuntament de Vic, inhabilitat per una sentència judicial, va tornar als jujtats de Vic aquest dimecres per participar en una conciliació després de fer un tuit contra l'activista Kamal Baitaha, que feia una vaga de fam simbòlica per l'alliberament dels presos del Rif. En la piulada deia: "¿vaga de hambre solamente 3 días? Yo le recomendaría al moro que hiciera como mínimo 365".

Després de reunir-se amb Baitaha es va acordar que demanaria disculpes públicament en un termini màxim de 24 amb un altre tuit, reconeixent-li expressament el dret a manifestar-se, expressar-se i exercir els seus drets civils i polítics. Ja ho va fer aquest dijous. Tot i això, Anglada no reconeix el caràcter xenòfob i atemptatori contra la dignitat de l'activista.

El Rif és una regió del nord de Marroc tradicionalment aïllada i desafavorida. Des de fa molt temps demanen al Govern del Marroc millores socials. Les protestes al carrer van acabar amb centenars de detinguts i forta repressió policial. Per això Baitaha feia una vaga de fam.
 

Kamal Baitaha, el passat estiu de 2017. Foto: Adrià Costa

Arxivat a