Anna Erra celebra la no admissió de la querella per la megafonia i denuncia la «persecució» als càrrecs electes

L'alcaldessa de Vic preveu que la denúncia s'acabi arxivant o resulti en una simple falta administrativa

Anna Erra, aquest dijous a la tarda.
Anna Erra, aquest dijous a la tarda. | ACN
Osona.com
18 de juliol del 2019
Actualitzat a les 19:10h
L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, celebra que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi decidit no admetre a tràmit la querella que un advocat d'Oviedo va presentar contra ella pels missatges independentistes i de suport als presos que durant unes setmanes es van difondre per la megafonia de l'Ajuntament l'estiu passat.

Tot i això, Erra ha denunciat que casos com aquest demostren la "persecució" que existeix contra molts càrrecs públics – per temes com el suport del consistori a l'1-O o les banderes als balcons- i també la "criminalització" que s'està fent de la política. "Hi ha molts alcaldes perseguits, però la realitat és que encara hi ha presos polítics a la presó esperant una sentència", ha lamentat. L'alcaldessa, assessorada per la seva advocada, preveu que la denúncia no tingui més recorregut i s'acabi arxivant o, com a molt, resulti en una falta administrativa.

La querella es va presentar per un delicte d'odi, a més de prevaricació i malversació, arran d'un missatge amb la veu de l'actor Lluís Soler –consensuat entre el consistori, l'ANC, Òmnium i els CDR-.

Ara, la sala civil i penal del TSJC, la competent ja que Erra és diputada al Parlament de Catalunya i, per tant, aforada, considera que els delictes "no s'ajusten als fets" com a il·lícit penal, i recorda que "fora dels períodes electorals en què les administracions estan especialment obligades a la neutralitat i l'objectivitat més absoluta" o sempre que algun òrgan judicial no ho determini, es permet certa "discrecionalitat en l'actuació política".

La sala, però, apunta que les administracions públiques han de servir amb objectivitat els interessos generals. En aquest cas, però, la sala no veu indicis penals en el missatge difós per megafonia i, per tant, la querella no prosperarà. 

El missatge de megafonia començava amb un so de campanes imitant el toc de sometent. Amb la veu de l'actor Lluís Soler, el missatge deia: "No normalitzem la situació d'excepcionalitat i d'urgència nacional. Recordem cada dia que encara hi ha presos i exiliats. No ens desviem del nostre objectiu: la independència de Catalunya". El missatge es va difondre durant el mes d'agost i s'ha tornat a escoltar puntualment en algunes concentracions a la plaça de Vic.
 

Interlocutòria d'inadmi... by naciodigital on Scribd

Arxivat a