L'Hospital de Vic iniciarà la reforma de la tercera planta a finals de juliol

Les obres s'allargaran set mesos i tindran un cost d'1,45 milions

El disseny de les futures habitacions de la tercera planta de l'Hospital de Vic.
El disseny de les futures habitacions de la tercera planta de l'Hospital de Vic. | CHV
Osona.com
22 de juliol del 2019
Actualitzat el 30 de juliol a les 15:52h
L'Hospital Universitari de Vic iniciarà la reforma de la tercera planta el proper 29 de juliol. Es remodelarà completament la unitat d’hospitalització 3.1 i el vestíbul per guanyar en confort, accessibilitat i funcionalitat. Les habitacions tindran un disseny hoteler, wifi gratuïta, climatització i il·luminació intel·ligents, entre altres. Les obres, que no afectaran ni l’activitat assistencial ni la circulació de pacients i visites, s'allargaran set mesos i tindran un cost d'1,45 milions euros. 

Tal com explica el Consorci Hospitalari de Vic (CHV), el disseny seguirà el Pla Funcional d’Hospitalització del consorci, que defineix com han de ser tots els nous espais d’internament i que ja va guiar la reforma de la primera planta. Comoditat, funcionalitat i accessibilitat seran les senyes d’identitat la nova unitat.

La nova unitat comptarà amb 13 habitacions, totes dobles excepte una, tot i que podran funcionar com individuals segons les necessitats dels pacients i la disponibilitat. 

D'altra banda, la sostenibilitat ambiental serà un altre factor rellevant en el disseny de la unitat, tant en la tria dels materials i elements constructius, com a l’hora d’incorporar sistemes per optimitzar el consum energètic: climatització, il·luminació, tancaments...

2,5 milions en inversions

La reforma de la tercera planta d'un cost d’1,45 milions sortirà del total de 2,5 milions que el CatSalut té previst invertir en la millora de les instal·lacions i equipament dels centres del Consorci Hospitalari de Vic durant l’any 2019. La realització de les obres ha estat adjudicada a l’empresa Construccions Ferrer.

A la unitat 3.1 s’hi ubicava fins fa pocs mesos la unitat d’internament de pacients aguts i subaguts de Psiquiatria, que recentment s’ha traslladat a uns nous espais a la planta 7. En paral·lel a les obres, durant aquest 2019 està previst projectar els plans de reforma d’altres espais de l’Hospital, com la unitat d’Esterilització i els nous Laboratoris, que es desenvoluparien a partir de l’any vinent.
Arxivat a