Jordi Fàbrega i Josep Arimany, els diputats osonencs

La socialista Núria Marín és la presidenta de l'ens després d'un pacte entre PSC i JxCat

Jordi Fàbrega i Josep Arimany
Jordi Fàbrega i Josep Arimany | Judit Contreras / Diputació de Barcelona.
Osona.com
12 de juliol del 2019
Actualitzat a les 15:12h
L'alcalde de Sant Pere de Torelló Jordi Fàbrega (ERC) i el primer tinent d'alcalde de Vic Josep Arimany (JxCat) són els nous diputats de la Diputació de Barcelona. L'ens està presidit per Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i dirigent del PSC, gràcies al pacte entre el seu partit i Junts per Catalunya (JxCat).

Per tant, Fàbrega, que va ser diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, ara està a l'oposició. Per la seva banda, Josep Arimany s'estrena a la Diputació i el rellevarà l'alcalde de Calldetenes Marc Verdaguer a mig mandat.

Les negociacions per presidir la Diputació han aixecat polseguera, sobretot després que ERC i JxCat no arribessin a acords. L'entesa entre JxCat i el PSC és la de més envergadura a la qual s'ha arribat des de la intervenció de l'autonomia de l'octubre del 2017. La Diputació és una de les principals institucions del país i la tercera en pressupost, que voreja els mil milions d'euros, només per darrere de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

Jordi Fàbrega, d'Esquerra Republicana, i Josep Arimany i Marc Verdaguer, de Junts per Catalunya, seran els representants osonencs a la Diputació de Barcelona. Arimany, primer tinent d'alcalde de Vic, i Verdaguer, alcalde de Calldetenes, es partiran el mandat.
 

Ple de constitució de la Diputació de Barcelona Foto: ACN

Arxivat a